Danmarks største samling af opskrifter og inspiration til madlavning på en en JensenGrill
På denne side vil vi samle alle de opskrifter, som vi kan finde, om hvordan vi kan få tilberedt mad på sin JensenGrill. Dels indlæg vi selv har skrevet og dels dem, som er lavet af andre gode fans af JensenGrillen.
Vi er nu over 25 blogindlæg med tips og tricks til at tilberede mad på din JensenGrill. Vores ambition er ikke at stoppe der. Dertil kommer alle andres gode bidrag.
Denne blog er skrevet både af os bag greatwater.dk, men ikke mindst af vores madblogger – Madentusiasten – som vi har den fornøjelse at samarbejde med. Vi er ikke altid enig – og gudskelov for det. Men vi har passionen med at finde ud af hvad denne grill kan bruges til. Og mulighederne er uendelig pga det unikke med at den både kan kul, gas og ryge.
Hvis du har en idé til hvad vi kunne skrive som det næste blog indlæg, så skriv gerne til os på info@greatwater.dk. Vi kvitterer gerne med en rabatkode til vores store webshop.
Hvad er en JensenGrill?
Gasgrill og kulgrill i én – enkel og gennemtænkt kombi grill fra JensenGrill. Muligvis den eneste fuldt fleksible kombinerede gas og kulgrill i verden. Og så kan rygeelementet tilføjes.
Vi her hos greatwater.dk kalder JensenGrill det danske alternative ultimative indenfor grill. Intet mindre.
Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.
Læse mere om denne gode grill her.
Læs også mere om der skal bruges af enten gas, kul, briketter eller røg på denne blog.
Okse og ko
Når der grilles, så er en god bøf noget af det første, som der tænkes på. Men kød fra oksen kan tilberede på mange måder. Det er vores forslag til tilberedning af oksen på en JensenGrill.
- Martins smash bacon cheese burger mit alles
- De bedste oksebøffer
- Søndagsburgerhygge a la Madentusiasten
- Kalvekebab med friskbagt fladbrød
- Roastbeef
- Grillpølse (kan også være okse)
- Okse tvær bov
- Rødvins marineret okseklump (kommer snart)
- Pulled beef (kommer snart)
- Kalvecuvette med friske krydderurter og røg fra æbletræsafklip
- Luksus bearnaise burger med bløde løg
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med okse og ko på JensenGrillen.
Gris
Næst efter okse, så er gris noget at det man gerne ville grille. Vi forsøger at komme ud over grillpølsen og spænder vidt og bredt. Dette er vores forslag til tilberedning af gris på en JensenGrill.
- Luksuskoteller
- Flæskesteg
- Ribbensstegssandwich (eller flæskestegssandwich)
- Pulled pork
- Porchetta
- Stegt flæsk
- Medister
- Svinemørbrad med bacon
- Og ikke mindst: Grillpølsen
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med gris på JensenGrillen.
Fjerkræ
Hvem har ikke prøvet en grillkylling? Det er en dejlig spise for tilbredning af kjerkræ over ild giver bare noget til smagen. Det sker naturligvis også i en JensenGrill. Dette er vores forsalg:
- Langtidsstegt and med røg
- And med rotisseri
- Andebryst (kommer snart)
- BBQ kylling
- Nachos med kylling
- Lørdagskylling
- Pulled turkey (kommer snart)
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med fjerkræ på JensenGrillen.
Lam
Lam på grill er fantastisk. Det kan vi sige uden uld i mund. Dette er vores eksempler på dejlig opskrifter på lam på en JensenGrill:
- Lammeryg uden ben
- Langtidsstegt lammekølle
- Lammeburger
- Lammefrikadeller (kommer snart)
- Lammekoteletter (kommer snart)
- Madpandekager med hakketlammekød og andet godt
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med lam på JensenGrillen.
Vildt
Vildtsessionen er kort – men hvor kan der kommer nogle dejlige retter ud af det. Dette er vores forslag til vildtretter:
- Korndyrsteaks (kommer snart)
- Dådyrsfilet (kommer snart)
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med vildt på JensenGrillen.
Fisk
Fisk på grill er også helt fantastisk. I sær når det bliver tilberedt på kul gerne med røg og det hele. Dette er vores forslag til opskrifter med fisk:
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med fisk på JensenGrillen.
Grøntsager
Vi gør alt for lidt ud af det, men det kommer vi til – nemlig at grille grønsager. Her er vores forslag til dette:
- Pomfritter
- Spidskål (kommer snart)
- Kartofler (kommer snart)
- Rodfrugter (kommer snart)
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med grøntsager på JensenGrillen.
Dessert
JensenGrillen kan også fremtrylle en god dessert. Det giver en masse mulighed for bagværk. Dette er vores opskrifter på desserter på denne fantastiske grill:
- Æble-krymmel (apple crumble) – kommer snart.
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med bagværk på JensenGrillen (kommer snart).
Bagværk
JensenGrillen kan præstere en utrolig høj varme. Det giver en masse mulighed for bagværk. Dette er vores opskrifter på bagværk på denne fantastiske grill:
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med bagværk på JensenGrillen.
Brug af tilbehør til JensenGrillen
Rotisseri er bare et tilbehør, som skal medkøbes en grill – og det gælder også til en JensenGrill. Dette er vores eksempler på hvad et rotisseri kan bruges til:
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med rotisseri på JensenGrillen.
Side burner tænkte vi i første omgang er ubrugelig tilbehør, men der har vi måtte revurdere vores holdning. Alt der ville ellers få et køkken til at lugte kan laves der – og det giver “happy wife – som giver happy life 😉 …”. Dette er vores forslag til brug af side burner/sidebrænder:
Læs mere på denne side kan du læse mere om vores og andres opskrifter med brug af sidebrænder på JensenGrillen.
Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill
Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.
Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.
Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.
Om Madentusiasten
Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.
Denne bog kan købes her:
Bogen – Èn vin til hele menuen
I denne bog opfordrer madentusiasten, Cecilie M. K. Pedersen, jer til at vende den klassiske tanke om mad og vin lidt på hovedet og gøre vinen til den røde tråd i måltidet. Hun har inddelt de 4 store “vintyper” (mousserende, hvid, rosé og rød) i nogle brede kategorier og giver nogle bud på hvordan en 3 retters menu kan se ud til de forskellige kategorier. Åbn den flaske vin du har lyst til og drik den til hele menuen!