Om Nordic Gin House

Nordic Gin House’ fundament er er nordisk samarbejde mellem de bedste mikro destillerier og en gruppe af de mest respekterede master destillers, sommeliers og mixologists. Vores Nordic gin kommer med forskellige baggrunde og kulturer, men deler samme ambition: At udbrede de bedste smage Norden har at byd på. Med respekt for gin arv byder de unikke Gins på destinkt lokal smag, design og historie. 

Historien om et dansk gin eventyr


Det handler om at skabe noget stort. Verdens bedste gin er dansk. Mød Jakob Vallentin, der for blot få år siden lancerede Nordic Gin House med det erklærede mål at fremstille skandinavisk fremstillet London dry gin i verdensklasse – og lykkedes.

“Hele DNA’et i Nordic Gin House er at skabe verdens bedste nordiske gin-sortiment. Mit ønske var fra starten at alliere mig med nogle af de allerbedste kokke, bartendere, sommelierer og master destilleres i Skandinavien og forene deres ekspertise og skabe en nordisk identitet. Jeg har undervejs også talt med botanikere og andre fagfolk om dyrkning af planter for at komme hele vejen rundt. Men det er alligevel lidt uvirkeligt, at det er gået så hurtigt, at vi blandt verdens bedste”, siger Jakob Vallentin.

Københavnsk gin med et hint af gran og lakrids

Nordic Gin House fremstiller i dag en stribe forskellige ginner, men den der løb med guldmedaljen ved World Gin Awards forrige år, hedder København Klassisk Gin og udmærker sig bl.a. ved at være tilsat en anelse gran og lakrids. Ifølge en EU-forordning skal gin pr. definition indeholde visse ingredienser, ikke mindst enebær, men derudover er der frit slag for at sætte sit eget præg med bl.a. bær, blomster og rødder.

“Vi laver gin fra jord til flaske, for vi styrer selv hele processen. Vores ambition er at dyrke så mange ingredienser som muligt lokalt. Nordic Gin House Destilleri ligger i Örebro, Sverige, hvor de også fremstiller den svenske variant, Bergslagens.”.

63 internationale priser på tre år

Nordic Gin House er i dag et nordisk samarbejde, hvor nogle af de bedste destillerier, master destilleres og mixologist mødes for at udvikle delikate gin oplevelser med udgangspunkt i Danmark, Norge, Sverige og Island. Selvom samarbejdet kun er tre år gammelt, har de forskellige ginner allerede vundet 63 internationale priser – de fleste til varianten København Klassisk Gin.

“Den første og største var den store World Gin Award i 2019. Vi havde kun været på markedet i et år, så vi havde virkelig ingen forventninger til den konkurrence. Vi var nomineret i kategorien ‘Mest Innovative Gin’, og da vi ikke fik den, tænkte jeg, nå ja, det var det. Men vi var også nomineret til den store pris for bedste ‘London Dry Gin’, og da de udråbte os som vinder, tabte jeg kæben. Vi kiggede bare på hinanden med åben mund – det havde vi ikke set komme. Der er ca. 17.000 destillerier og 45.000 forskellige ginner bare i Europa, så at vi kunne komme ind og vinde foran alle de store producenter – det var en ud af kroppen-oplevelse”, siger Jakob Vallentin.

Et helt liv med spiritus

På trods af, at Jakob Vallentins ginprojekt på det tidspunkt blot var et år gammelt, lå der meget arbejde bag – og en hel del erfaring. “Jeg har arbejdet i 37 år med vin og spiritus og har mildest talt smagt meget forskelligt. Omkring 2014 var jeg kommet til et punkt, hvor jeg havde lyst til at arbejde for mig selv i stedet for store virksomheder. Jeg ville gerne være med i hele processen og arbejde med udviklingsprocessen, for det er klart det sjoveste. Derfor tog jeg en tur rundt i verden og talte med en række forskellige mennesker om spiritus. På det tidspunkt rullede rombølgen, og Whisky har jo altid været stort, men derudover var der en stigende interesse for gin, så jeg besluttede, at det var den vej, jeg ville gå. Gin har den fordel, at det er en lettere spiritus end de mørke, lagrede former, og det gør bl.a. at den appellerer til både mænd og kvinder. Alene det, at kvinderne er med ind over, gør at ginmærkerne arbejder helt anderledes med tingene og laver nogle ret spændende ting. Omkring år 2000 var der i Danmark fem destillerier, der lavede gin. I dag er der +70, små som store, så det er gået stærkt”.

Her kan du købe Nordic Gin Houses produkter:Nordic Gin House på de sociale medier

Facebook:

https://www.facebook.com/elgspirits

Instragam:

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *