Lørdagskylling med rotisseri på din JensenGrill

På denne side vil vi samle alle de opskrifter, som vi kan finde, om hvordan vi grille en kylling på en JensenGrill. Dels vi selv har skrevet og dels dem, som er lavet af andre gode fans af JensenGrillen.

Denne blog handler om, hvordan den bedste kylling bliver skabet via rotisserie og en JensenGrill. Læs mere om dette rotisserie her.

Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her.

Grillkylling – total 80’er eller hipt?


Lørdagskylling var nomalt noget vi fik tilbage i 80’erne (og måske 90’erne). Fint pakket ind, så det lige kunne smides i oven.

Men kylling kan mere end at være i en foliebakke. En økologisk frigående kylling er bare guf – i sær når den er stegt ordenligt. Og så er det godt for miljøet, så det må næsten være hipt …

Ovenstående er et bryst fra en kylling med friske asparges og nye kartofler vendt i smør og grovhakket persille.

Vi har også her på bloggen en opskrift med BBQ Kylling med kartoffelbåde. Den kan ses her.

Masser af røg – og tilberedning


Vi her på bloggen er super glade for at give det vi tilbereder nogle aromaer fra kul eller rygepiller. I dette tilfælde med grillkyllingen, så har vi tyet til rygepiller. Dem har vi tænkt at lægge sammen med grillbrikketterne. For de ikke går til med det sammen – og dermed røgoplevelsen bliver meget kort – så lægger vi disse i vand inden.

Sådan nogle piller kan optage en del vand. Således vil de nemt kunne optage det dobbelt af det de selv fylder. Så et bære som dette skal fyldes halt op med piller – og så vand til kanten.

Normalt vil vi her starte grillen. Se nedenfor.

Dernæst skal vi have kylling forberedt. Normalt kommer en kylling ordnet på alle måder, så vi skal blot have kyllingen på pinden og sætte de to ender på, så den sidder godt på rotisseriet. Så er vi klar til at gå til grillen.

Stegning


Nu er det tid til at tage sin JensenGrill frem.

Allerførst skal vi fylde kulbakkerne med briketter. Det er nok at lægge en bund af briketter, da vi efterfølgende skal have de våde røgpiller ovenpå.

Vi bruger briketter denne gang for at få en varme, som strækker sig over 1-1,5 time.

Brug brænderne til at tænde disse briketter. Det tager normalt 10-12 minutter afhængig af bl.a. vindforhold. Uanset er det ikke langt tid, og vi vil ikke have briketter helt hvide, da vi gerne stege denne kylling ved en lav temperatur (150-180 grader). I den tid kylling gøres klar, hvis man gerne vil spare lidt tid.

Når briketterne er klar, så slukkes brænderne, og der hældes de våde røgpiller over briketterne.

Dyret, som er spiddet på pinden, sætter på plads, og så kan rotisseriet startes med motoren.

Husk en drypbakke under med vand i. Ellers kommer der uønskede flammer – og så skal I have fat i nummeret til det lokale pizzeria.

Normalt kan brikkerne og røgpillerne alene give den nødvendige varme. Hvis denne varme ikke er tilstrækkelig, så kan der altid suppleres med brænderne.

Så er der kun at vente en time til halvanden. Igen afhængig af hvor meget varme dyret har fået under vejs.

Tilbehør …


På billedet nedenfor er et bryst fra en kylling med friske asparges og nye kartofler vendt i smør og grovhakket persille.

For mange hører en god grillkylling sammen med pomfritter. Vi har en god opskrift på dette her. Men det kræver nok to grill.

Og hvad skal vi drikke til en grill kylling?


Personligt kan vi anbefale både GT, øl, vin og ikke mindst sparking mjød.

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *