Roastbeef på en JensenGrill

På denne side vil vi samle alle de opskrifter, som vi kan finde, om hvordan vi kan tilberede roastbeef på en JensenGrill. Dels vi selv har skrevet og dels dem, som er lavet af andre gode fans af JensenGrillen.

Hvad er en roastbeef


Navnet “Roastbeef” kommer fra engelsk “roast beef” er jo direkte oversat “stegt bøf” eller “stegt oksekød”. I virkeligheden er det ikke en bøf men en steg. Denne steg er typisk en udskæring som inderlår, klump, tyksteg eller lårtunge.

Typisk er denne type blevet bundet sammen.

Husk godt med salt og peber. Nogle krydre også kødet med rosmarin eller hvad hjertet eller begære.

Tilberedelse


Vi vi gerne arbejde hen imod en kernetemperatur på 58, så får vi den rosa i midten. Der er mange holdninger – og godt for det – så der tales om alt fra 55 til 60 grad som kerne temperatur. Det afhænger helt af ens eget temperament og smag. 

Vi anbefaler, at den måde, hvor vi tilbereder en Roastbeef på en JensenGrill er at kun tænde op i en af de kulbakker, som følger med grillen. Briketter giver en god aroma til kødet. 

Kulbakken en fyldes ikke op med kul, men nok til at de ligger der i et lag. En af de mange fordele med grillen er at man ikke behøver så mange kul. Ulempen ved grillen er derimod, at det ikke er muligt at slukke for kullene, som vi ellers kender det fra en traditionel kuglegrill, hvor lufttilførslen kan kvæle ilden og briketterne kan bruges igen den efterfølgende dag. 

Når kullene er varmet op efter ca. 8-10 min., så kan der tilføjes lidt rygeflis eller rygepiller. Det giver lidt ekstra smag til kødet. I kan også bruge en kombo af briketter og kul, som f.eks. kan købes på JensenGrills hjemmeside. 

Først steges stegen på indirekte varme i ca. 20 min. Dette sker ved indirekte varme – dvs. kulbakkerne i nederste position og kødet så langt væk fra kulbakkerne som muligt. Dette afhænger lidt af varmen på grillen. Hvis temperaturen kan holdes på ca. 200 grader, så er det super. Det afhænger lidt af hvor mange briketter, som er lagt i kulbakken, og hvor meget varme, som suppleres med. 

Når stegen har nået en kernetemeratur på ca. 50 grader, så skal siderne have en tur på den direkte varme. Kulbakkerne flyttes til den øverste position, og kødet steges i 2-3 min. på hver side. 
Lad stegen hvile – og så har vi et godt stykke roastbeef.

Tilbehør til en roastbeef


Roastbeef kan spises varm eller kold. Som varm ret spises roastbeef i Danmark som oksesteg med kartofler, sovs (gerne bearnaisesauce eller en mild hvidløgsdressing) og garniture, eksempelvis ærter eller bønner. Som kold ret spises roastbeef i Danmark i tynde skiver på smørrebrød. Her er vores forslag.

Kartoffelsalat

Kartoffelsalat fra vores faste madblogger – Madentusiasten– er et super bud. Den cremede konsistens går godt med kødet, som er maget og saftigt.

Der findes masser af opskrift på kartoffelsalat, men den her er Madentusiasten simple go-to og består af kartofler, radiser, purløg, forårsløg/rødløg (hvad jeg lige har) og en god dressing. Læs mere her

Kartofler eller pomfritter med sovs

Fritter med bearnaise er også en klassiker, som går godt med en steg som roastbeef. Fritter kan også tilberedes på en JensenGrill – læs om det her.

Low fat high cap 

Roastbeef er super godt til en diet med magert kød og godt med grønsager. Nedenfor er eksempel på en salt med blomkål, bønner og tomater.

Kartoflerne har segnet sig med, men det var fordi det var session for nye kartofler, men det plejer ikke at være en del af denne type diet, da der godt med stivelse i kartofler.

Retten er også lækkert en sommerdag.

En klassiker indenfor smørebrød

Som pålæg spises roastbeef oftest med remoulade og ristede løg eller med peberrod.

Og hvad skal vi drikke til roastbeef!


Det første vi tænker er rødvin! Rødvin til rødt kød! Her anbefaler vi naturligvis Kelleris Vin:

Der er naturligvis også en øl:

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *