Om Det Våde Får

Bryggeriet “Det Våde Får” ligger i Nordsjælland på en gård, hvor de selv dyrker alle råvarer til deres small batch produktion.


Deres idé:

Sjov, hygge, nærvær, fest, venner – det stråler ud af billedet nedenfor:

Og det er alle begreber, som “Det Våde Får” også forbinder med Fårets øl.


Deres øl:

På det økologiske landbrug Tolykkegård i Gribskov ligger “Det Våde Får” – et håndværksbryggeri, hvor de fremstiller deres øl helt fra bunden. De kalder det “fra jord til glas”. De dyrker flere forskellige sorter økologisk byg m.m., som de selv sår, høster, forarbejder og siden malter til ølproduktionen i gårdbryggeriet.

Når de fremstiller deres øl, bruger de i videst muligt omfang lokale produkter. Økologiske, hvis det kan lade sig gøre. Det kan det ikke altid, f.eks. når de sanker urter i lokalområdet eller inkorporerer deres egen honning. Derfor er øllene fra Det Våde Får desværre ikke certificerede økologiske.

“Det Våde Får” brygger både klassikere som ale, IPA og bock med et twist, men også en masse spændende nye varianter. F.eks. deres forfriskende og syrlige terasseøl Framboise, som byder ind med et diskret hint af hindbær. Så er der Sambucus, der er brygget på ølandshvedemalt og tilsat hyldeblomster plukket i gårdens hegn. Men der er også den russisk inspirerede sommerøl Kvassish, som udover at være brygget på deres egen bygmalt og økologiske humle, er tilsat generøse mængder ristet hvedebrød fra den lokale restaurant Rabarbergaarden. Næste gang, de forsøger sig med at brygge Kvassish, bliver det med et godt, tungt og aromatisk rugbrød fra restaurant Knud.


Videoer om “Det Våde Får”:

Udover vores egne videoer, så har vi fået lov til at bringe denne video:


“Det Våde Får”s produkter her på Greatwater.dk:


Det Våde Får på de sociale medier

https://www.facebook.com/DetVaadeFaar/

Instagram profil:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *