Om ELG

ELG Logo

Destilleriet er etableret i 2009 og har produceret aquavit, absinth, marc og brandy. Brandy og marc er baseret på vindruer fra destilleriets egne vinmarker.

I dag er fokus på GIN! 


Destilleriet ligger tæt ved Fredensborg med jorde ned til Esrum Sø og har sin egen vinmark. Destillationen foregår med et tysk håndlavet kobberkolonne-destillationsapparat. Destilleriet har udstyr til tapning på stedet og rummer et hightech laboratorium med blandt andet en gaskromatograf, der bruges til kvalitetssikring.

Henrik Elsner er bioorganisk kemiker, og han er destilleriets Master Distiller. Henrik Elsners vision er at producere autentisk spiritus ved at kombinere godt håndværk med solid naturvidenskab.

I dag fremstilles seks forskellige ginner, der alle er baseret på de samme tre botanicals: Enebær, korianderfrø og fynske gulerødder. Ginnerne er compound-ginner, da hver enkelt botanical er destilleret separat og efterfølgende blandet. Alkoholen er kornsprit baseret på hvede. Der anvendes også udtræk (macerat) af enebær og violette gulerødder.

De tre botanicals destilleres på forskellig vis for at opnå et perfekt destillat med bedst mulig duft og smag. Specielt korianderfrø har mange uønskede smagskomponenter, der fjernes under destillationsprocessen.

Enebærrene kommer fra Makedonien, hvor de vokser vildt, og korianderfrø kommer primært fra Ukraine og Bulgarien. Gulerødderne fra Fyn er høstet i slutningen af juli, og de destilleres indenfor 24 timer for at opnå den friske gulerodssmag.
De individuelle produktionsmetoder giver en ekstraordinær præcision og sikrer gintyperne hver deres personlige smag, duft, og farve.

Alle gintyperne har relativt høje alkoholprocenter, da de indeholder betydelige mængder af æteriske enebærolier. Olierne er tungtopløselige i vand, og derfor kræves der mere alkohol, så de kan holdes opløste i ginnen gennem længere tid.

Her kan du købe ELGs produkter:ELG på de sociale medier

Facebook:

https://www.facebook.com/elgspirits

Instragam:

https://www.instagram.com/p/CKeV5FHrImi/?utm_source=ig_web_copy_link

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *