Stegt flæsk på en JensenGrill – naturligvis med lidt røg

Der bare så mange ting, om som bliver bedre med røg. Denne blog handler om stegt flæsk på en JensenGrill – med lidt smule røg.

Når man først har lavet stegt flæsk i en grill, så er duer panden bare ikke længere – eller ovnen for den sags skyld. Det samme gælder for en JensenGrill. Har du først prøve den, så er der ingen vej tilbage. Grillen er klar på ingen tid og man får en anden madlavningsoplevelse. Effektiv og æstetisk smuk. En JensenGrill er dansk ingeniørkunst på sit fineste.

Forberedelserne


Udover vi naturligvis køber noget kvalitets grisekød (som vi gør med alle råvarer i øvrigt), så skal kødet lige ligge en times tid eller to med lidt salt på sig. Dette er for at trække vandet ud af kødet, så vores flæsk kan blive så sprødt som muligt.

Det er her man lige skal sikre sig, at for meget og for lidt salt har en betydning. Vi kan godt lide flæsket er salt, men prøv jer lige frem. For meget salt betyder bare, at øllene glider hurtigere ned. Det er også helt OK, bare I køber det hos os.

Nogle vil nok spørge – hvor meget kød? Det er lidt lige som bacon, der skal være svære nok. Men på et tidspunkt kammer det over, og så kan man ikke mere. Nogle starter ved 200 g per snude og går helt op til 400 g. Når man lavet sådan noget, så vil der være svind undervejs. Og der ryger nok et par stykker ned, mens der grilles – for vi skal jo lige være sikre på resultatet bliver godt. Nogle gange er man bare en tosse ved grillen og taber et stykke flæsk ned i grillen.

Selve stegningen


Det vi gør i en JensenGrill for at få den gode stegte flæks er at starte den ene grillbakke med briketter. Denne placeres i den ene side af grillene. Mens briketterne varmer op, så tager vi afklip fra et æbletræet (blogindlægget er skrevet om foråret). Vi vil jo gerne have lidt røg – og det giver afklip.

Når briketterne er varme – ca. 10 efter brænderne er tændt – lægges afklip ned til briketterne, kødet lægges på grillen og låget lukkes, så røgen bliver inde hos kødet. Det er vigtigt at kødet ikke ligger oven på briketterne for så går der godt ild i det hele. Det kan vi ikke have, så skal man ned til sin lokale take-a-away pusher.

Nu glæder det sig bare om at vente til flæsket er gennemvarmet og gyldent. Her prøver vi at holde grillen omkring de 200 grader. Hvis briketterne ikke gør det, så kan et enkelt blus supplere med lidt varme, så de 200 grader nås.

Husk at vende flæsket et par gange.

Hvis man gerne vil have en hårdere skorpe, lægges kødet ind over briketterne til sidst i processen. Det er her, at I bare ikke skal forlade grillen, for så går det går hurtigt galt! Flæsket sveder fedt ned på briketterne og det kan give gode store flammer. Vores flæsk skal være gyldent – ikke sort.

Tilbehør til stegt flæsk


Man tænker automatisk på “kartofler og persillesovs”. Det er nødvendigt at have noget som spiller op i mod den typisk salte flæsk. Der er et ton opskrifter på “kartofler og persillesovs” på nettet. Eksempel kunne være opskriften på “Stegt flæsk med persillesovs” fra vores kollega hos Mandekogebogen”.

Alternativet, hvis flæsket skal bruges mere som en luksussnack end et helt måltid, kan nyde de sprøde stykker flæsk med en lækker dip. Fx en persillepesto, som vores madblogger – Madentuaisaten har lavet. Du kan se opskriften her.

Hvad skal vi drikke til stegt flæsk?


Som i så mange andre tilfælde vil dette afhænge ikke kun af kødet, men også af tilbehøret. Normalt er selve kødet meget salt, så det sætter krav til meget af det. Gerne øl.

Umiddelbart er vores bud følgende øl fra Det Våde får.

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Dette blogindlæg er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogindlæg kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *