Hvilke kul, briketter eller røg skal jeg bruge på en JensenGrill

Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå, hvilke kul, briketter, røgmaterialer eller andet, som kan bruges på en JensenGrill. JensenGrillen giver en masse muligheder for at kombinere dette med gas. Læs mere her.

Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her.

Tjek lige de andre ting ud, som vi også har forsøgt os på i en JensenGrill.

Kul, briketter, gas, røg – mulighederne er mange på en JensenGrill


Det er ikke uden grund, at JensenGrillen er blevet udråbt som en af de mest fleksible grill på marked. Den kan både fungere som gasgrill, grill til kul (og briketter) samt til madlavning med røg. Læs mere om JensenGrillen her på greatwater.dk.

Her gælder det om at vælge sit våben alt afhængig af hvad der ønskes at blive tilberedt. Nogle af de store spørgsmål, som der skal besvares om man har brug for den ene eller anden metode kan være:

  • Ønsker vi aromaer fra tilberedningen til vores mad?
  • Ønsker vi høj varme?
  • Ønsker vi jævn varme?
  • Ønsker vi varme tæt på maden eller langt fra?
  • Ønsker vi hurtig varme?

I de næste tre afsnit kommer vi ind forskellige varmekilder, som kan anvendes med vores JensenGrill. Vi kommer med eksempler på hvordan forskellige ting kan tilberedes fra vores blog, som nok er den største blog om, hvordan I kan tilbrede mad på en JensenGrill.

Gas


Gas er den nemmeste måde at anvende sin JensenGrill på. På under 10 minutter, så har man en funktionsdygtig grill, som kan stege pølser, bøffer, stege etc.

JensenGrillen er forsynet med tre gasbrændere. Nogle vil tænke – er det nok? Men det kan vi forsikre om, at det er det. Hvis der er hul helt igennem gasslangen mm., så kan grillen opnår en temperatur på omkring de 350 – nogle gange op til 400 grader afhængig af vind og vejr.

Det svare lidt til at have en el-bil, hvor vi ved, at den kan køre fra 0-100 km/t på 4 sek. Men det er ikke særlig tit, at vi ønsker dette.

Dog er der minumum to retter, hvor vi gerne vil have disse høje temperaturer:

Ellers tænker vi at de tre brændere ikke bliver brugt for fuld blus hele tiden. Retter hvor vi kun bruger gas er bl.a.

Et sidste sted, hvor vi bruger brænderne for fuld hane er at starte kul, briketter eller rygematerialer. Det handler de næste afsnit om.

Kul eller briketter?


Kul eller briketter? Er der stor forskel. Det klare svare er ja! Mega meget. Vi vil forsøge at give jer et indblik her.

Tilbage til nogle af de spørgsmål, som vi stillede i starten af denne blog, så er svarende med til at bestemme om vi skal vælge kul eller briketter.

Da JensenGrill også er en gasgrill, så kan vi ikke lukke for ilten til kul eller briketter, som man f.eks. kan på en kuglegrill. Det er med til at bestemme hvad vi skal vælge. Normalt vil kul være noget, som er nemt at få ild i – og brænder relativ hurtigt ud. Briketter af rigtig god kvalitet, kan brænde i mange timer og give en god og jævn varme.

Så f.eks. bøffer vil være oplagt at bruge kul til. Stege vil oplagt være at bruge briketter til.

God eksempler på retter, hvor der bruges kul:

Gode eksempler på retter, hvor vi bruger briketter til:

Både kul og briketter kan bruge i forbindelse med materialer, som giver røg. Det handler næste afsnit om.

Røg på en JensenGrill


Røg er ikke bare røg. Det kan der både opnås ved rygesmuld, piller, afklip af frugttræer, flis etc.

Her skal man igen vælge sit “våben” – igen alt afhængig af hvad der skal tilberedes denne dag.

Uanset hvad man bruger, så bliver det bare en oplevelse at smage den mad, som kommer fra en sådan produktion. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi på denne blog er vilde med at give maden lidt røg. Vi er ret sikre på, at dem som har prøvet dette, vil give os ret.

Hvilke produkter giver røg?

Der er rigtig meget som kan give røg. Og røgen har også forskellige egenskaber for den mad, som skal tilberedes.

Her er nogle eksempler:

  • Røgsmugl
  • Røgpiller
  • Bark
  • Afklip fra frugttræer

Rygesmuldt sætte i gang med brænderne – igen de to yderste i hhv. højre og venstre side. Det går forholdsvis hurtigt. Så snart smuldet begynder at ryge, så skal de to yderste brændere slukkes. Herefter bruges den midsterste brænder til at styre varmen. Her skal vi sigte efter 140 grader – og det skal ske i ca. 4 timer.

Følg med på siden, som hele tiden bliver opdateret.

Og hvad drikker vi, mens vi griller?


Her er helt naturligt, at Kelleris Vingaards “hovedvine” er bedst, men hvor der er også er fundet plads til “lille my” – My Taste.

Og er man til øl, så er Det Våde Fårs Bolette at anbefale.

Alternativ Kvassish …

Og vi har et alternativ indenfor kategorien mjød:


Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *