Om Stauning Whisky

Hedeland, tørvemoser og klitter så langt øjet rækker


En afsidesliggende landsby ved den jyske vestkyst, ni venner (en læge, en kok, en slagter, en lærer, en helikopterpilot og fire ingeniører), to små pot stills og et nedlagt slagteri. 

Grundlæggerne af Stauning Whisky havde ikke meget at gøre godt med, da de startede op i 2005. Mindst af alt, nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe.

Og så havde de landskabet omkring dem: vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Hvad mere kan du ønske dig?

Tænk stort. Producér småt.


Hjemme på den ombyggede gård fortsatte grundlæggerne med at eksperimentere og finde nye måder at udtrykke deres terroir-whisky på. 

Men det var umuligt at følge med den støt stigende efterspørgsel. Der var ingen vej udenom: Der var behov for nye og større lokaler.

I 2018 kunne Stauning slå dørene op til et ny og moderne destilleri, der var bygget op fra grunden af.

Destilleriet er blevet et ikon for regionens succes og genfundne selvtillid.

Selvom produktionskapaciteten er blevet tidoblet, er Stauning stadig et lille destilleri. Og indenfor laver de stadig deres whisky på deres egen måde med små post stills, gulvmaltning og åben ild. Ikke fordi Stauningerne er stædige, men fordi de ved, at det er den eneste måde at få den perfekte vestkystwhisky på.

Se mere på Stauning Whisky på deres hjemmeside.

Stauning Whiskeys produkter på greatwater.dk:


Stauning Whisky på de sociale medier:


Facebook:

Instagram:

Videoer med Stauning Whisky:


Kommer snart.

Vores producenters produkter bliver nu en gang bedst præsenteret af dem, som har selv skabt dem. De viser en helst speciel passion for deres arbejde, som andre ikke kan gengive.

Derfor fokuserer vi i Greatwater på at få dem selv til at fortælle deres historie. Det er sker i en række videoer. Det er håndholdt og foregår i deres “værksted”. Det vil sige, at I kommer ikke til at møde sterile videoer, men videoer med dårlig lyd, dårlige lysforhold men med passer af passion i hjertet, hvor alt magien sker.

Se andre video produceret af greatwater.dk her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *