Nachos med kylling på en JensenGrill

Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå, hvordan vi kan tilberede den den bedste Nachos på en JensenGrill.

Vel at med at nachos med kylling, så det er luksus udgaven, og ikke kun lidt chips med ost på. Selv om det også er lækkert i sig selv.

Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her. Her har vi også skrevet om selve flæskestegen, som I kan læse om her.

Historien om nachos


Nachos er en mexikansks egnsret fra den nordlige del af Mexico, som består af opvarmede tortilla chips eller “totopos” overhændt med god smeltet ost eller en ostebaseret sovs. Denne ret er typisk serveret som en snak eller forret.

Denne ret er opfundet i 1940 af Ignaco “El Nacho” Anaya, som var kok og restauratør i ChihuahuaMexico.

Nogle gange kan der tilføjes en rette ingredienser, så retten faktisk kan spises som en hovedret. Dette kan f.eks. være kyllingestykker, som giver rettet lidt mere fylde. Det er f.eks. det som er fokus i denne blog.

Læs også vores madbloggers opskrift på “Buffalo kylling nachos” på hendes hjemmeside.

Kylling – tilbehøret til nachos


Vi starter med tilbehøret – nemlig kylling i denne omgang. Grunden er ret simpel: Det er det som tager længst tid og mest kompliceret del af denne ret. Og det er faktisk ikke særligt komplekst, så det siger lidt om hoveddelen af denne ret.

Her har vi også en række valg og muligheder – nemlig hvordan skal kyllingen krydres og hvordan den tilbredes i JensenGrillen. Vi tænker det må godt smage godt, og her kan JensenGrillen gøre meget f.eks. ved brug af kul og rygeflis.

Natural

Naturligvis kan kyllingen blot krydres med salt og peber. På plade eller en foliebakke og ind i grillen enten over gas eller over kul/briketter med eller uden rygflis eller rygepiller.

Ca. 20 minutter ved ca. 180-200 grader i grillen. Låget er lukket. Brug gerne kul eller rygeflis. Suppler med gasvarme hvis temperaturen ikke kan holdes ved de 180 grader.

Rør lidt rundt i kødet undervejs. Sørg for at kødet er gennemstegt men stadigvæk saftig.

Krydderiblanding

Der er også mulighed for at lave en rub af en krydderiblanding. Det giver jo god mening, at denne krydderiblanding har mexikanske noter.

Der er naturligvis de færdigkøbte, som kan fås i et hvert supermarked.

Hvis du vil lave den selv, så brug bl.a.

  • Paprika (gerne røget)
  • Tørret oregano
  • Hvidløgspulver
  • Stødt spidskommen
  • Stødt koriander
  • Salt

Bland det sammen og rub det ind i kødet.

Steg kødet på samme måde som “natural” (se ovenfor).

Marineret

Kylling skal være saftig. Specielt bryst skal have fedt for ikke at tørre ud. Her kan du bruge den her marinade: Mayo, hvidløgspulver, citronskal, chiliflager og oregano. Tilsæt krydderier som man lyster.

Dyb kyllingen tør og bland med marinaden. Steg kødet som ovenfor.

Læs mere om denne marinade på Madbloggerns hjemmeside.

Velbekomme …

Nachos


Det her er absurd nemt, men det smager så godt. Især når man er til ost – og i særdeleshed smeltet ost.

Find en god pose tortilla chips efter din smag. Normalt er de neutrale at foretrække.

Find den lækre ost, som du vil bruge. Vi er mest til en blanding af mozzarella og cheddar ost.

Den originale nachos er med Colby ost, som er en mellem-hård orange ost af komælk. Den minder lidt om cheddar ost – og den er også fremstillet lidt samme måde. Dog er den ost ikke så nem at finde i de danske supermarkeder.

Hæld tortilla chips ud i en bradepande. Riv osten, og fordel osten over tortilla chips.

Bag herligheden til osten er smeltet. Dette gøres normalt ved 180 grader i ca. 8-10 min. afhængig af varmen i grillen.

Velbekomme.

Tilbehør


Naturligvis kan man spise retten blot med nachos og kylling. Dog tænker vi der er nogle ting, som bør også finde plads på bordet. Og så er der nogle ting, som tages med, hvis man er til det.

Jalapenos

Den originale ret af Ignaco “El Nacho” Anaya indeholdte Jalapenos.

Vi er den dovne type, som køber disse på glas.

Guacamole

Dette er en anden traditionel dip, som meget fit kan gå til en gang nachos.

Denne dip består traditionelt af moset avocado, løg og tomat. En af de mange opskrifter på denne dip kan ses her.

Salsa (tomat)

Der er selvfølge dem, som kan fås på glas. Det er der ingen sport i.

Pico de gallo (direkte oversættelse: hanenæb) er en dejlig og simpel frisklavet salsa, som kan bruges til al mexicansk og texmex mad. Vores madblogger har denne opskrift på denne salsa.

Creme fraiche

Creme fraiche plejer også at være en god dip til det mexicanske køkken. Den bliver også bare købt i et supermarked.

Dog et fit fra vores madblogger: Det er essentielt at cremefraiche blandet med en smule limeskal og saft og så lige sat på køl i 10 min. Luksus udgaven af creme fraiche til nachoes.

Ananas-mangosalsa

Vores madblogger – Madentusiasten – har skrevet en blog om tacos med kylling og ananas-mangosalsa (og ananas-mango hot sauce som bonus). Denne salsa er super god til det mexicanske køkken. Læs bloggen her.

Mango habanero hot sauce

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores madblogger kan lide chili. Mango habanero hot sauce er en af hende opskrifter, som også vil gøre sig godt til nachos. Læs opskriften her.

Bacon

Outsider er bacon!Det er ikke alle som syntes det hører til en nachos. Andre elsker det.

Bacon kan med fordel steges på den side-burner, som kan tilkøbes JensenGrillen. Læs mere om dette tilbehør her.

Og hvad drikker vi til en nachos?


Helt naturligt er der Mææhcixo fra Det Våde Får. Denne mexikansk inspireret øl fra vores producent i Nordsjælland:

Alternativ er Kelleris Vingaards “hovedvine” er bedst, men hvor der er også er fundet plads til “lille my” – My Taste.

Og er man til mere øl, så er Det Våde Fårs Bolette at anbefale.

Alternativ Kvassish …

Og vi har et alternativ indenfor kategorien mjød:

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *