Luksus bearnaise burger med bløde løg på en JensenGrill

Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå, hvordan vi kan tilberede den bedste luksus bearnaise burger på en JensenGrill.

Vi har før behandlet den ældre ret: Burger. Det er både i Cecilies version (se her) og Martins (se her). Denne gang kan vi kalde det Lises version.

Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her. Her har vi også skrevet om selve flæskestegen, som I kan læse om her.

Bøf er ikke bare en bøf!


Når det nu skal være en luksus burger, så skal vi ikke nøjes med en god gammeldags hakkedreng.

Vi vil altid til en sådan burger en saftig bøf – og det ultimative i denne sammenhæng er jo en ribeye. Intet mindre.

Det er vores holdning, at denne lækre bøf skal steges over kul. Det er lidt vigtig, at det er kul og ikke briketter. Dels pga. det bliver nemt at tænde kullene. Plus at man ikke lader måske langtidsbriketter gå til splide, når en sådan bøf blot skal have få minutter på grillen.

Bøffes tages af og skæres i trimler som nedenfor:

Tilbehøret


Det giver lidt sig selv med navnet, at vi skal have bearnaise og løg. Vi har dog lidt mere i ærmet.

Vi har også valgt nogle ovnbagte tomater. Dette kan med fordel blive bagt i JensenGrillen.

Bolden skal bare være lækker. Denne gang er vi ude i en bolde bagt på kartoffelmel. Det giver en helt speciel sugeevne, som vi godt kan lide.

Så skal burgeren samles …


Bolden er naturligvis ristet let på grillen.

Vi lækker de skårede kødstykker på bollen.

Derefter lægger vi de ovnbagte tomater på. Vi tænker to til hver burger.

Dernæst kommer de bløde løg.

Og så kronen på værket: Bearnaise!

Velbekomme …

Tilbehør


Fritter …

Vi valgte også røsti med en salat bestående af champignon, kogte gulerødder …

Der udover kan vi anbefale hel saltbagt knoldselleri. Knoldsellerien er lidt en overset rodfrugt i hele rodfrugtsmanien. Idel i vintertiden. Vores madblogger – Madentusiasten – har en lækker opskrift på hendes side her.

Og hvad drikker vi til oksehøjreb?


Her er helt naturligt, at Kelleris Vingaards “hovedvine” er bedst, men nu hvor “My Taste” er brugt til marinaden, så er den også en af de foretrukne vine:

Og er man til øl, så er Det Våde Fårs Bolette at anbefale.

Alternativ Kvassish …

Og vi har et alternativ indenfor kategorien mjød:

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *