Den bedste svinemørbrad på en JensenGrill – med bacon

Denne blog er en del af en serie om, hvordan man får de bedste resultater på en JensenGrill. De andre blogs kan ses her.

Denne blog handler om, hvordan den bedste svinemørbrad bliver tilberedt på en JensenGrill. Både i en version med bacon og uden.

Hvis du har nogle tips til at bruge en JensenGrill, så skriv til os på info@greatwater.dk. Vi kvitter med en rabatkode til greatwater.dk, hvis vi bruger jeres tip.

Svinemørbraden er dejlig på grill – men må ikke blive for tør


En mørbrad er en kødudskæring fra en muskel på indersiden af rygsøjlen. Da den bliver ikke brugt som andre muskler, og den er derfor meget mør.

Mange betragter i dag mørbraden som en finere udskæring, men sådan har det ikke altid været. Den er meget nem at håndtere og tilberede, men det er et magert stykke uden intramuskulært fedt og sener/bindevæv, dvs. det skal tilberedes forsigtigt for ikke at blive tørt. Dette sætter også krav til hvordan dette stykke skal grilles.

Fungerer godt både som hel steg på grillen og udskåret i bøffer. Vi personligt kan godt lide at smide bacon omkring dette – og gerne loader det godt og grundigt med friske krydder urter.

Forberedelse af mørbraden


Vi plejer at starte med en afpudsning af mørbraden – for vi vil ikke have den store sene med.

Derefter skal vi have skabt en god masse, som skal mellem selve mørbraden og det bacon, som skal udenom. Her tænker vi en masser af krydderuter. Salvie plejer at være et hit. Djon sennep er specielt godt.

Herefter bacon omkring. Vi plejer at lægger det først i en sølvpapirpakke, så baconen ikke brænder fast på grillristen.

Selve stegningen af svinemørbraden


Vi vil altid give en svinemørbrad 5 minutter på fire sider – og resten på indirekte varme indtil man har rosa. Dvs. vi skal gerne ramme en kernetemperatur på 62-65 grader.

Når vi har bacon omkring svinet, så har vi brug for at baconen bliver siddende. Derfor kan det være godt at være helt sikker på, at baconnet ikke kommet af, når dyret skal vennes på grillen. Dels kan dette sikres ved at grillristen er helt ren og evt. smurt med et alm. løg skåret over. Dels kan dette sikres ved at lægge dyret på noget staniol indtil baconen er blevet af en konsistens, hvor det ikke bliver på grillristen.

Vi vil altid grille denne mørbrad over kul. Ikke briketter eller ren gas. Vi vil gerne have noget af fedtet fra bacon til at ramme kullene og skaber flammer og dermed aroma til maden.

Afhængig af hvad man er til, så på et tidspunkt skal mørbraden af den direkte varme og steges færdig på inddirekte varme. Derfor har vi normalt også kulbakkerne ude i den ene sidse af grillen, så dyret kan lægges i den modsatte side – og låget lukkes.

Tilbehør


En god salat er rigtig god til denne spise.

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *