Hvordan drikkes vodka? På dansk?
Hvordan drikkes vodka ?
Denne normalt klare drink kommer oprindelig fra Polen. Der er der tradition for at drikke det til middagen eller når mulighederne eller byder sig. Og kun det. Og kun rent.
Her på greatwater.dk har vi jo ELG, som producere nogle af verdens bedste gins, men Henrik Elsner har jo en vodka i hans sortiment. Denne side er der nogle gode traditionelle opskrifter til, hvordan vodka kan drikkes.
Den nok mest kendte – Rent
Vodka – hvis man spørger en polak (eller en russer) – så skal Vodka drikkes rent. Hvis det drikkes rent – og der ikke blandes andre typer alkoholiske drikke ind over, så vil man vågne frisk op næste morgen.
Det er et kendt trick, som virker. Også med ELGs vodka.
ELG Vodka
ELG VODKA er destilleret gennem 24 karat guld af den fineste hvede.
Hør Henriks egen fortælling om denne gyldne vodka:
Drinken James Bond gjorde berømt
Naturligvis skal vi også nævne den drik, som James Bond gjorde berømt. Nemlig “Vodka Martini” eller “Wesper Martini”.
Dette har vi skrevet dette indlæg om her.
Vi har hørt, at det ikke kun er James Bond, som kan lide denne drink. Dronningen er nemlig også glad for en Vodka Martini.
Enjoy …
Den kalorielette drik – Hard Seltzer
Hard seltzer er det nye sort. Det skriver bl.a. Børsen: Iværksætter skal kæmpe mod giganter om lukrativt hard seltzer-marked: “Der er jo fordele og ulemper ved, at så stærke muskler entrerer markedet”
Basalt set er en “Hard seltzer” en dansk vand med lidt alkohol.
Denne drink har vi skrevet et indlæg om her.
Enjoy …
Espresso Martini – ELG GOLD Vodka edition
Denne drink mener man er opfundet af en bartender (Dick Bradsell) i London tilbage i 1983, hvor en kunde bad om en opstrammer, som kunne “Wake her up, then fuck her up”. Det får man bestemt, da denne drink er en blanding af vodka, espresso og kaffelikør. Endda en cremet version af en opkvikker.
Drinken er også tidligere kendt som Vodka Espresso.
Opskrift:
- 1 del ELG GOLD Vodka
- 1 del Kahlua kaffelikør
- 1 del Espresso
- Lidt sukkersirup.
- Isterninger
- Et par kaffebønner til pynt
Vodka og Kahlua kaffelikør hældes i en cocktailshaker. Tilsæt også espresso og sukkersirup. Der er delte meninger om at epressoen skal være kold eller varm. Hvis espressoen er varm, så får man nemmere den skummende top på drinken.
Tilsæt isterninger. Shake så din Espresso Martini grundigt.
Anrettes i et koldt glas, og øverst lægger du forsigtigt kaffebønner som pynt. Serveres straks.
Enjoy …
I denne forbindelse vil vi anbefale kaffe fra Cups Coffee og specielt deres Santos Sul de Minas, som kan købes her.
Mogenspolitans – en long(balls) drink
Dette er ikke en long drink selv om man kunne tro noget andet af overskriften. En long(balls) drink referer alene til skaberen – nemlig Mogens. Mogens ville skabe en drink baseret på noget som vi danskere dyrker mere eller mindre frivilligt – nemlig rabarber. Og de er syrlige, som vi også finder i Cosmopolitans syrlighed. Nu hedder det bare en Mogenspolitans.
Læs mere om denne fine drink her.
Enjoy …
Madentusiatens litchi rosé cocktail
Vores madblogger – Madentusiaten – har begået en drink med vodka og frugten, Litchi (lychee). Denne frugt er også kaldet kærlighedsfrugt, og er små frugter på størrelse med valnødder, der har en rød og lidt læderagtig skal, men der er heldigvis lette at pille. Kødet er hvidt og smager af en kombination af jordbær, roser og noget lidt krydret.
Opskrift:
- 1 cl ELG GOLD Vodka
- 1 cl litchisirup
- 3 cl rosevin
- lidt limesaft
- isterninger
- lemon sodavand
Læs hvordan denne drink bliver til på Madentusiatens hjemmeside.
Enjoy …
Madentusiatens ingefærlemonade med vodka
Madentusiasten har begået en ingefær lemonade, som går sig godt til f.eks. vodka – specielt ELGs GOLD Vodka.
Opskrift og fremgangsmåde kan ses på Madentusiatens hjemmeside.
Enjoy …
The Jane’s signaturcocktail, en “Jane Passion”
Madentusiasten har være på cocktailkurs på The Jane. Der fik hun opskriften på en “Jane Passion”, som er basert på Vodka. Hele anmeldelsen kan læses på Madentusiatens hjemmeside.
Ingredienser
- 4 cl ELG GOLD Vodka
- 2 cl vanillesirup
- 4 cl passionsfrugtpuré
- 1,5 cl simpel sirup
Hæld is i glas. Kom alle ingredienserne til drinken i en shaker og ryst godt med is. Hæld evt. smeltevand fra glasset og si drinken ned i. Pynt med et stykke passionsfrugt.
Enjoy …
Om Madentusiasten
Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.
Denne bog kan købes her:
Bogen – Èn vin til hele menuen
I denne bog opfordrer madentusiasten, Cecilie M. K. Pedersen, jer til at vende den klassiske tanke om mad og vin lidt på hovedet og gøre vinen til den røde tråd i måltidet. Hun har inddelt de 4 store “vintyper” (mousserende, hvid, rosé og rød) i nogle brede kategorier og giver nogle bud på hvordan en 3 retters menu kan se ud til de forskellige kategorier. Åbn den flaske vin du har lyst til og drik den til hele menuen!