Brug din sidebrænder (side burner) på din JensenGrill
Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her.
På denne side vil vi samle alle de opskrifter, som vi kan finde, om hvordan vi kan bruge din side-burner til din JensenGrill. Dels vi selv har skrevet og dels dem, som er lavet af andre gode fans af JensenGrillen.
Hvis du har nogle tips til at bruge en JensenGrill, så skriv til os på info@greatwater.dk. Vi kvitter med en rabatkode til greatwater.dk, hvis vi bruger jeres tip.
Hvad er en sidebrænder … eller en “side burner”?
En sidebrænder – eller “side burner” som det hedder på engelsk – er ekstra tilbehør til din JensenGrill. Efter vi selv har prøvet den, så har vi dedikeret denne side til dette ekstra udstyr, som er must have, når man har en grill.
Mads, som står bag JensenGrill, har naturligvis ikke gået ned på denne del. Det er nemlig en kraftig sidebrænder på 3,9 kW, som kan bruges til alt – lige fra at tilberede sovs, koge kartofler eller hvad som helst, der kræver et gasblus. Faktisk er denne sidebrænder ideel til at stege og koge ting, som ellers ville få et køkken til at stinke – uanset hvilken monster af en emhætte, som er installeret.
Sidebrænderen er forsynet med et låg, der let kan lukkes og fungerer som et bord, der kan bruges som ekstra arbejdsoverflade.
Sidebrænderen hos JensenGrill kan købes her.
Vi har samlet på denne side eksempler på mad, som med fordel kan tilberedes på denne sidebrænder.
Bacon
Bacon er ideelt til en sidebrænder. Dette stykke røget kød giver meget aroma til luften, når det steges (fruen i huset vil sige det forpester hele huset). Men vi madelskere har brug for dette stykke kød til mange ting – og med rette er vi flere som kæmper for netop dette stykke kød bør få status som grundstof.
Vi kan blot konstatere at fruen i huset vil elske, hvis bacon fremover blev stegt udenfor. Happy wife – happy life.
Fond
At koge en fond tager timer. Det tager både plads på komfuret – og det få køkkenet (og evt. også resten af huset) til at lugte godt og grund af ens forehavende.
Igen en mulighed for at få “Happy wife – happy life”.
Sovsen
Det er også meget nærliggende, at når der skal koges sovs ind og der skal spædes op med kødsafterne fra den steg, som er ved at blive tilberedt i grillen.
Eksempler på stege vi har lavet på en JensenGrill er:
Indisk mad
Indisk mad er himmelsk. Både karry og ingefær – sammen med den indkogning, som mange følger med indisk mad gør, at huset i flere dage efter lugter af indisk mad. Alt dette kan undgås hvis en sidebrænder benyttes.
Happy wife – happy life.
Frikadeller
Lidt tilsvarende bacon, så er frikadeller en dejlig spise. Men det kan lugtes godt stykke tid efter, at det var frikadeller, som var dagens ret. Dette kan nu også steges på en JensenGrill.
Det er bl.a. når der steges frikadeller (og bacon), at man finder ud af om grillen står i vattet. Hvis grillen ikke står i vatter, så glider fedtet over i den siden, som griller hælder til.
Det er meget normalt at der hvor grillen står ikke er i vatter, da vi gerne vil have at vandet gilder af fliserne eller trægulvet. Her nogle gang et stykke tre fra en malerpind nok til at få grillen i vatter igen.
Madpandekager med hakket lammekød og andet godt
Vi arbejder også på at finde på inspiration til den sidebrænder, som også kan få til en JensenGrill.
Denne gang blev det til madpandekager med hakket lammekød:
Bloggen kommer snart.
Og hvad skal vi drikke til en side burner?
Øl med sidevogn? … Spøg til side.
Når der laves mad, så skal der nydes , det man selv har lyst til at nyde. Normalt når vi anbefaler drikkelse til de retter, som vi har på denne side, så har smagen fra maden en bestemmende faktor for hvad der skal drikkes til. Noget mad får drikkevarerne til at smag af skidt eller måske bare ingenting. De selv samme drikkevarer kan være himmelsk til en anden ret.
Personligt kan vi anbefale både GT, øl, vin og ikke mindst sparking mjød.
-
Underfundig – Mjød SPARKLING – Mjød fra Møn/Frederiksbergkr. 149,00
-
Det Våde Får – Dark Lager – Øl fra Nordsjællandkr. 50,00
-
Det Våde Får – Røde Ræv – Lager – Øl fra Nordsjællandkr. 50,00
-
Kelleris Vingaard – My Taste 2010 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 120,00
-
Utopia Renée 2015 – Brut Rosé – Dansk mousserende vinkr. 349,00
-
ELG GIN No. 1 – 50 clkr. 269,00
Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill
Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.
Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.
Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.
Om Madentusiasten
Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.
Denne bog kan købes her:
Bogen – Èn vin til hele menuen
I denne bog opfordrer madentusiasten, Cecilie M. K. Pedersen, jer til at vende den klassiske tanke om mad og vin lidt på hovedet og gøre vinen til den røde tråd i måltidet. Hun har inddelt de 4 store “vintyper” (mousserende, hvid, rosé og rød) i nogle brede kategorier og giver nogle bud på hvordan en 3 retters menu kan se ud til de forskellige kategorier. Åbn den flaske vin du har lyst til og drik den til hele menuen!