Luksus bearnaise burger med bløde løg på en JensenGrill
Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå, hvordan vi kan tilberede den bedste luksus bearnaise burger på en JensenGrill.
Vi har før behandlet den ældre ret: Burger. Det er både i Cecilies version (se her) og Martins (se her). Denne gang kan vi kalde det Lises version.
Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her. Her har vi også skrevet om selve flæskestegen, som I kan læse om her.
Bøf er ikke bare en bøf!
Når det nu skal være en luksus burger, så skal vi ikke nøjes med en god gammeldags hakkedreng.
Vi vil altid til en sådan burger en saftig bøf – og det ultimative i denne sammenhæng er jo en ribeye. Intet mindre.
Ribeye-bøffen er en saftig og velsmagende udskæring af oksekød, der er kendt for sin marmorering af fedt, hvilket giver den en fantastisk smag og ømhed. Bøffen skæres fra ribbenene tættere på ryggen af dyret og har en generøs fedtmarmorering, der smelter under tilberedningen og giver kødet sin karakteristiske smørbløde tekstur.
Når man tilbereder en ribeye-bøf, er det vigtigt at bevare saftigheden og samtidig opnå den ønskede grad af stegning. Den bedste måde at opnå dette på er ved at grille eller stege bøffen ved høj varme i kort tid, hvilket giver en sprød skorpe på ydersiden og bevarer saftigheden indeni.
Ribeye-bøffen er ideel til dem, der elsker en rig og fyldig smag. Den naturlige fedtmarmorering i kødet smelter under tilberedningen og infuserer bøffen med en intens smag og saftighed. Det er en udskæring, der kan nydes med minimal krydring, da den allerede har en fremragende smag i sig selv. Derfor tænker vi, at den passer godt til denne type af burger.
Det er vores holdning, at denne lækre bøf skal steges over kul. Det er lidt vigtig, at det er kul og ikke briketter. Dels pga. det bliver nemt at tænde kullene. Plus at man ikke lader måske langtidsbriketter gå til splide, når en sådan bøf blot skal have få minutter på grillen.
Bøffes tages af og skæres i trimler som nedenfor:
Tilbehøret
Det giver lidt sig selv med navnet, at vi skal have bearnaise og løg. Vi har dog lidt mere i ærmet.
Vi har også valgt nogle ovnbagte tomater. Dette kan med fordel blive bagt i JensenGrillen.
Bolden skal bare være lækker. Denne gang er vi ude i en bolde bagt på kartoffelmel. Det giver en helt speciel sugeevne, som vi godt kan lide.
Så skal burgeren samles …
Bolden er naturligvis ristet let på grillen.
Vi lækker de skårede kødstykker på bollen.
Derefter lægger vi de ovnbagte tomater på. Vi tænker to til hver burger.
Dernæst kommer de bløde løg.
Og så kronen på værket: Bearnaise!
Velbekomme …
Tilbehør
Fritter …
Vi valgte også røsti med en salat bestående af champignon, kogte gulerødder …
Der udover kan vi anbefale hel saltbagt knoldselleri. Knoldsellerien er lidt en overset rodfrugt i hele rodfrugtsmanien. Idel i vintertiden. Vores madblogger – Madentusiasten – har en lækker opskrift på hendes side her.
Og hvad drikker vi til Lises burger?
Her er helt naturligt, at Kelleris Vingaards “hovedvine” er bedst, men nu hvor “My Taste” er brugt til marinaden, så er den også en af de foretrukne vine:
-
Kelleris Vingaard – Utopia Rondo 2006 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 250,00
-
Kelleris Vingaard – Utopia Fransk Barrique 2008 Rondo – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 225,00
-
Kelleris Vingaard – Utopia Rondo 2008 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 225,00
-
Kelleris Vingaard – Utopia Cougar 2009 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 225,00
-
Kelleris Vingaard – Utopia Rex 2009 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 225,00
-
Kelleris Vingaard – My Taste 2010 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 120,00
Og er man til øl, så er Det Våde Fårs Bolette at anbefale.
Det Våde Får – Bolette – Lys belgisk ale – Fra Nordsjælland
Lys Belgisk ale på 7%. Humlet til 26 IBU.
Bolette har let krydret smag og er moderat humlet. Anvendelse: Nydeøl på terrassen efter en lang dag. Og rigtig god til aftensmaden, går især godt til kraftige og/eller krydrede retter.
Serveres ved 8-10C.
Alternativ Kvassish …
Det Våde Får – Kvassish – Russisk inspireret ale – Øl fra Nordsjælland
Russisk inspireret ale på 3%. Humlet til 17 IBU.
Kvassish er inspireret af den russiske drik kvass (квас). En dejlig, frisk sommerøl tilsat generøse mængder ristet hvedebrød fra den lokale restaurant Rabarbergaarden.
Serveres ved 4C.
Og vi har et alternativ indenfor kategorien mjød:
Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill
Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.
Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.
Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.
Om Madentusiasten
Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.
Denne bog kan købes her:
Bogen – Èn vin til hele menuen
I denne bog opfordrer madentusiasten, Cecilie M. K. Pedersen, jer til at vende den klassiske tanke om mad og vin lidt på hovedet og gøre vinen til den røde tråd i måltidet. Hun har inddelt de 4 store “vintyper” (mousserende, hvid, rosé og rød) i nogle brede kategorier og giver nogle bud på hvordan en 3 retters menu kan se ud til de forskellige kategorier. Åbn den flaske vin du har lyst til og drik den til hele menuen!