Hvordan drikkes absint?
Hvordan drikkes absint?
Absint i den rene form har delt vandene hos mange nydere af alkohol. Enten er man til denne grønne drink, eller også er man ikke.
Her på greatwater.dk har vi jo ELGs Absinthe. Og følgende gode opskrifter til hvordan Absint kan drikkes.
ELG Absinthe
ELG ABSINTHE indgår bl.a. malurt høstet på destilleriets marker.
ELG ABSINTHE har bl.a. vundet Silver Outstanding ved IWSC 2015.
Den nok mest kendte absint drink
Opskrift:
- 4 cl ELG Absinthe
- Vand efter smag
- 1-2 sukkerknald
Sukkerknalderne placeres på en ske, og absint hældes over. Sæt ild til sukkerknalderne og lad dem smelte. Når sukkerknaldene er helt smeltet røres resterne ned i glasset med absint og vand tilsættes efter smag.
Enjoy …
Henriks favorit
Af absint kan der laves en god lille drink, som også kan være med til sænke kropstemperatuen (siger masterdestiller Henrik Elsner). Henrik foreslår følgende …
Opskrift:
- 1 del ELG Absinthe
- 4-6 del isvand
- En ske ahornsirup
- Masser af is
Enjoy …
Death in the afternoon
Vi har tidligere skrevet om den her.
Vi har været i gemmerne og fundet en drink, som kombinere det bedste af produkterne fra vores producenter. Vi har fundet inspirationen fra den kendte forfatter Ernest Hemmingsway, som påstår at have opfundet cocktailen “Death in the Afternoon”.
Drinken består af et glas champagne med en “jigger” absint helt i.
Hemmingways originale instruktion på denne cocktail var:
“Pour one jigger absinthe into a Champagne glass. Add iced Champagne until it attains the proper opalescent milkiness. Drink three to five of these slowly.”
Ernest Hemmingway
Vi har naturligvis en dansk “champange” … den mousserende vin fra Kelleris Vingaard:
Utopia Renée 2015 – Brut Rosé – Dansk mousserende vin
Dansk produceret mousserende vin fremstillet af 100% Rondo efter traditionel Champagnemetode med flaskegæring.
Brut – Rosé
Enjoy …
Om ELG Spirits
Henrik Elsner er bioorganisk kemiker, og han er destilleriets Master Distiller. Henrik Elsners vision er at producere autentisk spiritus ved at kombinere godt håndværk med solid naturvidenskab.
Destilleriet er etableret i 2009 og har produceret aquavit, absinth, marc og brandy. Brandy og marc er baseret på vindruer fra destilleriets egne vinmarker.
Læs mere her.