Den bedste ribbenstegssandwich (flæskestegssandwich) på en JensenGrill

Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå hvordan man kan tilberede (grille og ryge) den bedste ribbenstegssandwich på en JensenGrill. En steg med sprøde svær. Intet mindre.

Da vi jo har en JensenGrill til rådighed, så giver vi også denne ribbenssteg lidt røg. Det giver lidt ekstra til et stykke kød, som ikke normalt har meget smag.

Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her. Her har vi også skrevet om selve flæskestegen, som I kan læse om her.

Forberedelserne er nemme


Forberedelserne er de samme, som ved tilberedning af flæskestegen, som I kan læse om her. Denne blog vil fokusere på det, som gør det specielt for ribbenstegssandwichen.

Sværende gnubbes ind i salt og husk at komme salten ned mellem revnerne i stegen. Sæt gerne nogle laurbær, da det er med til at give lidt smag til kødet.

Læg kødet på et stativ med en drypbakke under. Sørg for at fedtet fra sværene kan løbe fra, da det er med til at give sprøde svær. Sæt et stegetermometer i stegen.

Stegningen – her er det den hurtige metode


Til forskel for den anden blog, som vi har skrevet om flæskestegen, så tænker vi at fortælle om den lidt hurtigere stegemåde end der blev brugt i den anden blog. Vi gør det på 1½ time end de mere end 3 timer, som er nævnt i bloggen her.

En af de mange gode ting ved en JensenGrill er at det er relativ nemt at styre temperaturen i denne ovn. Temperaturmålerne i låget er en god hjælper sammen med det stegetermometer, som sidder i stegen.

Læg briketter i kulbakkerne (med den faste bund). Brug de to yderste brænderne til at starte briketterne. Det går relativt hurtigt. Maks 10 min. Vi skal sigte efter en ovntemperatur på ca. 200 grader.

Efter ca. 1½ time skulle kernetemperaturen gerne være omkring 70 grader. Skru JensenGrillen op til ca. 250 grader, og det gør du ved at skrue op for de to yderste brændere næsten helt op. Herefter sæt stegen ind ind igen. Her er det vigtigt, at drybbakken stadigvæk skal være med. Eller får vi brand, og så er vi ikke populære og nummeret til det lokale grillbar skal findes.

Her er det vigtigt, at vi er omkring grillen, da det kan gå stærkt her. Tjek med mellemrum, at sværene begynder at puffe op – det tager alt fra 10-25 minutter. Flyt lidt rundt på stegen, hvis varmen er lidt ujævn i ovnen.

Når sværene er puffet op og er klar, tager du stegen ud og lader den hvile i 10-15 minutters tid, hvor der ikke er noget over stegen.

Samling af sandwichen


En god ribbenstegsandwich (eller flæskestegssandwich) er ganske simpel, men skal bestå af en bolle, mayo, naturligvis selve stegen, rødkål og syltede agurker.


Bollen

Bollen er normalt en burger bolle efter eget valg. Vi personligt kan godt lide en bioche bolle, som vi f.eks. også bruger i “Martins burger” (også beskrevet på denne side).

Bollen lunes på grillen mens kødet hviler sig.

Men hvis du er fan af den hjemmelavede bolle, så er vores veninde Madentusiastens hjemmelavede kartoffelbolle heller ikke et dumt bud.


Mayo

Der smøres mayo på indersiden af den valgte bolle. Vi er klart til en Hellmanns mayo, men det er op til jer.


Rødkål

De dovne køber det på glas. Og det er vi jo ikke.

Rødkål kan laves på denne måde: http://madogdessert.dk/2019/11/18/roedkaal-nem-opskrift-paa-hjemmelavet-roedkaal/


Syltede agurker

Igen de dovne køber det på glas. Og heller ikke her er vi dovne.

Madentusiasten har en opskrift på syltede agurker eller hvis det skal være ekstra fræk krydrede hjemmesyltede drueagurker.


Brun sovs?

Der er nogle, som mener der følger brun sovs med. Vi tænker, at bare det måltid i sig selv, som vi har lige skitseret har smag nok, så den himmelske bid skal ikke drukes i brun sovs.


Og hvad drikker vi til en ribbenstegssandwich (eller flæskestegssandwich)?


Her er helt naturligt, at Kelleris Vingaards “hovedvine” er bedst …

Og er man til øl, så er Det Våde Fårs Bolette at anbefale.

Alternativ Kvassish …

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *