Det Våde Får er indstillet til Årets Danske Bryggeri 2021

Igen i år er Det Våde Får indstillet til prisen “Årets Danske Bryggeri 2021”. Det er foreningen Danske Ølentusiaster, som har denne fine pris.

Indstillet af de lokale


Det Våde Får er Indstillet af Lokalafdeling Halsnæs.

Hver lokalafdeling indstiller én kandidat til Årets danske Bryggeri 2021. Indstillingen sker ved et medlemsmøde eller af bestyrelsen. Kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, kommer med på stemmesedlen.

Lokalafdelingerne opfordres til at indstille et bryggeri, der har udmærket sig på et eller flere af følgende områder:

  • Fokus på produktudvikling
  • Fokus på valget af råvarer til ølproduktionen
  • Fokus på udbredelsen af kvalitetsøl
  • Fokus på bryggeriets kontakt med sine forbrugere
  • Fokus på bryggeriets bidrag til samfundet – det kunne for eksempel være miljøindsats eller indsats omkring svage grupper

Derfor er vi super stolte af at kunne sige, at en af vores producenter opfylder disse krav.

På forsiden af Danske Ølentusiaster hjemmeside vil man løbende kunne følge med i, hvilke bryggerier der er indstillet til og kåring af Årets danske Bryggeri 2021.

Læs mere om Det Våde Får her.

Køb deres produkter her på siden:

Deres øl:


På det økologiske landbrug Tolykkegård i Gribskov ligger “Det Våde Får” – et håndværksbryggeri, hvor de fremstiller deres øl helt fra bunden. De kalder det “fra jord til glas”. De dyrker flere forskellige sorter økologisk byg m.m., som de selv sår, høster, forarbejder og siden malter til ølproduktionen i gårdbryggeriet.

Når de fremstiller deres øl, bruger de i videst muligt omfang lokale produkter. Økologiske, hvis det kan lade sig gøre. Det kan det ikke altid, f.eks. når de sanker urter i lokalområdet eller inkorporerer deres egen honning. Derfor er øllene fra Det Våde Får desværre ikke certificerede økologiske.

“Det Våde Får” brygger både klassikere som ale, IPA og bock med et twist, men også en masse spændende nye varianter. F.eks. deres forfriskende og syrlige terasseøl Framboise, som byder ind med et diskret hint af hindbær. Så er der Sambucus, der er brygget på ølandshvedemalt og tilsat hyldeblomster plukket i gårdens hegn. Men der er også den russisk inspirerede sommerøl Kvassish, som udover at være brygget på deres egen bygmalt og økologiske humle, er tilsat generøse mængder ristet hvedebrød fra den lokale restaurant Rabarbergaarden. Næste gang, de forsøger sig med at brygge Kvassish, bliver det med et godt, tungt og aromatisk rugbrød fra restaurant Knud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *