Julemaden på en JensenGrill

Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå, hvordan vi kan tilberede den bedste julemad på en JensenGrill. Der vil være andet mad, som er også rigtig god julemad, men så længe denne fantastiske grill ikke er i spil, så er det knap så interessant for denne side. Lige nu fokuserer vi på anden, flæskestegen og medisteren.

Hvis du har gode forslag til temaer som denne med julmaden, så er du meget velkommen til at kontakte os på info@greatwater.dk. Vi kvitterer med en rabatkode til vores side som tak. Du kan også lige tjekke de andre ting ud, som vi også har forsøgt os på i en JensenGrill ud.

Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her.

Allerførst og vigtigt: Velkomstdrikken


Nu er det jo en side, hvor vi sælger gode drikkevarer fra small batch kvalitetsproducenter. Derfor skal vi ikke glemme disse produkter i denne sammenhæng.

En god velkomstdrink er vigtigt – også til juleaften. Vi vil ikke anbefale gløgg lavet af vin fra Kelleris Vingård. Vi ved godt, at det er vigtigt med gode råvarer, men det svarer lidt til at hælde kaviar ned i en sammenkogt ret. Dog skal I ikke snydes for vores ynglingsgløg. Vi mener en god gløgg består af Irma færdigblandet gløgg biffet op med hakkede mandler og rosiner, som mindst et år har ligget i mørkt rum. To af dem, så skal man gerne sidde lidt ned.

Nu er det ikke alle som nyder en god gløgg, og til dem har vi følgende forsalg, som alle har noget med bobler i. Vi har både mousserende vin fra Kelleris, en færdigblandet G&T fra ELG samt Sparkling Mjød fra Underfundig.

Hvis man er til øl, så kan følgende øl fra Det Våde Får være en god starter:

Hvad skal julemaden indholde?

Det er der mange holdninger til. I denne blog har vi and, flæskesteg og medister. Og naturligvis tilbehør.

Denne side har taget inspiration fra Mads, som har designet JensenGrillen. Han har produceret denne video, som er god at starte med:

And


Anden sammen med flæskestegen er de stege som oftest er på julebordet.

Anden er super god i en JensenGrill, da denne steg typisk skal have en timer i oven, det lugter ikke super i køkkenet (nogle vil nok finde det som en del af charmen) og så får anden bare en anden smag, når den har været tilberedt over ild og gerne med nogle røgpiller eller andet, som giver aromaer til kødet.

Vi har overtid skrevet et par blogs omkring tilberedning af and. Det er:

Vi har også skrevet en blog om hvad resterne fra andestegen (kommer snart).

Flæskestegen


Nok næst efter anden så er flæskestegen også noget, som skal findes på julebordet.

Ingen er flæskestegen et godt fit for JensenGrillen. Igen kan det godt tage langt tid at lave en flæskesteg, og der er med garanti andet køkkenets ovn kan bruges til.

Vi har over tid produceret to blogs med flæskestegen: 1) Flæskesteg og 2) Ribbenstegssandwich (eller flæskestegssandwich). Disse to blogs har to forskellige tilgange til at stege en flæskesteg – nemlig langtids og lidt mindre langtids. Uanset hvad man gør, så er det ikke muligt at kommer under 1½ timer at tilberede en flæskesteg. Det gør jo ikke så meget, når vi alligevel har julefri og bare skal hygge om maden.

Medister


For mange – dog ikke så mange som ønsker And og Flæskesteg på julebordet – så er medisteren også en vigtig del af det danske julebord. Dog ser mange ned på denne dejlige spise, da det bliver betragtet som fattigmandskost. Det mener vi er synd og skam, og naturligt der af har vi også skrevet en blog om hvordan den bedste medister kan tilberedes på en JensenGrill.

Tilbehør


Tilbehøret til en julefrokost er vigtigt, men normalt ikke noget, som tilbredes på en JensenGrill – men alligevel berører vi det kort her.

Kartofler

Her mener nogle, at der skal være hele tre slags kartofler: Hvide, brune og franske. Både de hvide kartofler og de bruge kan fint lave på en JensenGrills sideburner.

Rødkål

Rødkålen er en del af det danske julebord. Nogle køber den på glas. Det er lidt slapt. Det kan fint lave på en JensenGrills sideburner.

Sovs

Sovsen er vigtigt – og den kommer vi ind på under de forskellige blogs ovenfor. Det kan fint lave på en JensenGrills sideburner.

Og hvad drikker vi til julemaden?


Når der skal vælge drikke varer til julens menu, skal det være vin og andet godt,

Her er helt naturligt, at Kelleris Vingaards store rødvine er bedst, men hvor der er også er fundet plads til “lille my” – My Taste.

Og er man til øl, så er øl fra Det Våde Fårs som “Jul på Farmen” og ikke mindst Teddy som anbefales.

Og vi har et alternativ indenfor kategorien mjød:

Sidst men ikke mindst – drikkevarer til risalamanden


Vi mener selv at vi har to alternativer til portvinen, når risalamanden skal indtages. Den ene er en helt igennem fantastisk hedvin fra Kelleris Vingård og den anden er Sloe gin fra ELG.

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *