Tilberedelse af lam på en JensenGrill

På denne side vil vi samle alle de opskrifter, som vi kan finde, om hvordan vi kan tilberede lam på en JensenGrill. Dels vi selv har skrevet og dels dem, som er lavet af andre gode fans af JensenGrillen.

Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her.

Lidt om kød fra lam og får


Lammekød forbinder mange med smagen af uld … og hvidløg. Det er to forskellige udfordringer. Det ene kan vi forsøge at gøre noget ved. Det andet vælger man selv.

Generelt kaldes et får for “lam” det første leveår, og kødet kaldes lammekød.

Kødet kommer ofte fra udlandet (Irland og New Zealand), hvor prisen er noget end den danske. Skal du stege en lammeryg eller kølle til en lækker middag, bør du unde dig selv en dansk lammekød. Det er langt finere i smag og kvalitet – og selvfølgelig dyrere.

Vi har jo en af vores leverandører – Det Våde Får – som også producerer lækkert lammekød. Og det er økologisk på den helt gode måde.

Lammene slagtes nogle gange, når de er ca. 6-7 måneder gamle. I denne alder er fedtmarmoreringen god, lammesmagen er endnu ikke dominerende, og sener og bindevæv er ikke fuldt udviklet, hvilket betyder, at kødet stadig er lækkert mørt. Desto ældre dyrene bliver, desto federe bliver kødet.

Smagen af uld/lam, som mange mennesker ikke finder velsmagende, sidder i fedtet, og derfor er magre, spædlam (max. 4 måneder gamle) mere milde i smagen.

Dog bliver fårene brug mest til hakket kød og pølser. Begge dele er yderst velsmagende.

Lammeryg uden ben grillet på JensenGrill


Vi på greatwater.dk har selv skrevet denne blog om lammeryg uden ben.

Vi fik for lidt siden af Det Våde Får, som på denne side er mest kendt for deres gode øl, et stykke lammeryg.

Det Vår Får har nemlig fået navn af de også har en god bedrift med at opdrætte lam. Følg med på deres hjemmeside, hvis I også gerne have lidt af dette lækre lammekød.

Denne lammeryg var uden ben, så det var et helt rent stykke kød, som havde størrelse af en mørbrad fra en gris. Naturligvis skulle dette dejlige stykke kød en tur på JensenGrillen.

Lammeburger med det hele


Vi har eksperimenteret med lammebruger.

Læs hele bloggen om denne lammeburger her.

Lammekølle


Vi har også på en blog om langtidssegt lammekølle med brandy fra ELG. Se den her.

JensenGrill og har også en ide til lammekølle – I kan også få god inspiration af denne video:

Tilberedelse af grillet lammekølle med tilbehør


JensenGrill har produceret denne video med grillet lammekølle med grillede og bagte jordskokker og nye løg.

Sådan griller man lammeskank på JensenGrill


Kødbilen har produceret denne video om grillet lammeskank (af Morten Valentin Holm):

Madpandekager med hakket lammekød og andet godt


Vi arbejder også på at finde på inspiration til den sidebrænder, som også kan få til en JensenGrill.

Denne gang blev det til madpandekager med hakket lammekød:

Se hele bloggen her.

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *