Pomfritter på en JensenGrill
På denne side vil vi samle alle de opskrifter, som vi kan finde, om hvordan vi kan få tilberedt de bedste pomfritter på sin JensenGrill. Dels vi selv har skrevet og dels dem, som er lavet af andre gode fans af JensenGrillen.
Denne blog er skrevet både af os bag greatwater.dk men ikke mindst af vores madblogger – Madentusiasten – som vi har den fornøjelse at samarbejde med. Vi er ikke altid enig – og gudskelov for det. På rigtig mange punkter er vi enige, men fritterne kan i den gang blive lidt uenig om. Helt tilsvarende som burgeren, som tidligere er blevet skrevet et par blogs omkring.
De tynde fritter fra supermarkedet
Flere gange er vi på greatwater.dk blevet skældt ud over vores valg af fritter til en burger eller andet godt. Vi forstår godt Madentusiasten, men nogle gange tænker vi også det skal være nemt.
Følgende er opskriften på nogle ganske finde pomfritter i en JensenGrill.
Lige i denne sammenhæng så har vi brug for den rosseri, som kan tilkøbes en JensenGrill. Den kan tilkøbes her.
Vi har så lånt af bagboen en frit-vender fra en konkurrerende producent. Vi nævner ikke navnet her, men de to ting kan godt sættes sammen.
Får JensenGrillen varmet op til ca. 250 grader blot med gasvarmerne. Vi hælder fritter op i beholderen frosne lige fra posen. Starter rotisseriet. Ca. 30-40 min. efter så har man de skønneste, sprøde pomfritter.
De tynde fritter fra supermarked – nu med lidt røg
De ovenstående pomfritter er – hvis man skal være fair over for Madentusiasten – ikke verdens mest spændende pomfritter. De er sprøde, og det er vist det mest positive, som kan siges om den ting.
Nu er vi jo så heldige, at JensenGrillen kan give ting lidt røg. Så vi har naturligvis også givet de selv samme fritter, som i eksemplet i forrige afsnit. En gang røg.
Måden at gøre det på at smide nogle briketter i bakkerne. Få dem varmt op under ved hjælp af brænderne. Når briketterne er grå på undersiden, så smid lidt rygeflis eller rygepiller ovenpå briketterne. På med grillristen og på med rossiteriet med fritterne – og skynd jer at lukke låget.
Hvis briketter og røgflis ikke kan holde en varme omkring 300 grader, så kan brænderne hjælpe lidt med på at skabe den varm.
Når det hele har sydet i ca. 30-40 min. så har man de lækreste og sprøde fritter – med den fineste røgsmag.
Nu er der blot tilbage at sikre det rigtige kød og tilbehør til disse fritter.
Madentusiasten helt egne fritter
Som I kan regne ud, så er fritter fra en frostpose ikke Madentusiasten‘s hofret, når der skal serveres fritter til f.eks. en burger eller en bøf.
Læs mere om denne ret her.
Hvad skal vi drikke til en gang pomfritter
Nu skal pomfritter jo ikke være hovedspisen en aften. Det er jo et tilbehør, som går til mange godt ting. En burger? En bøf? Og når der er tale om en bøf, så skal der sikkert sovs til. Alt sammen er med til at bestemme hvad der er bedst går sammen med retten – som drikkevarer.
Er en sovsen en bearnaise, så er det en type vin. Er det en burger, så er mange tilhænger af en god øl.
Vi har samlet lidt fra vores web-hylder, som kunne gå godt til pomfritters. Tænker vi.
Øl:
Eller de gode vare fra Kelleris:
Eller mjød fra Underfundig:
Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill
Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.
Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.
Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.
Om Madentusiasten
Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.
Denne bog kan købes her:
Bogen – Èn vin til hele menuen
I denne bog opfordrer madentusiasten, Cecilie M. K. Pedersen, jer til at vende den klassiske tanke om mad og vin lidt på hovedet og gøre vinen til den røde tråd i måltidet. Hun har inddelt de 4 store “vintyper” (mousserende, hvid, rosé og rød) i nogle brede kategorier og giver nogle bud på hvordan en 3 retters menu kan se ud til de forskellige kategorier. Åbn den flaske vin du har lyst til og drik den til hele menuen!