Pink French 75
French 75 er en af de mest klassiske nytårsdrinks – Den består af gin, simple sirup, citronsaft og selvfølgelig mousserende vin.
I denne version bruger vi pink bobler, jordbærsirup (hjemmelavet, men man kan også købe sig til det) og for lige at sætte prikken over i’et: spiseligt bronzestøv, der giver drinken et vanvittigt flot finish. Hvis du ikke lige har bronzestøv ved hånden, kan du fx komme ½ jordbær i i stedet som pynt.
Den er sød, men bestemt ikke for sød, og jordbærsiruppen komplimenterer og fremhæver noterne af bær, der er i de pink bobler.
I drinken har jeg brugt Elg Gin no. 0 og Utopia Renee rose mousserende vin.
ELG GIN No. 0 – 50 cl
Elg Gin No. 0 er den første Elg Gin, master distiller Henrik Elsner skabte tilbage i 2015. Recepten har ligget hengemt siden da, derfor har den fået betegnelsen 0.
Utopia Renée 2015 – Brut Rosé – Dansk mousserende vin
Dansk produceret mousserende vin fremstillet af 100% Rondo efter traditionel Champagnemetode med flaskegæring.
Brut – Rosé
Ingredienser
Jordbærsirup
200 g jordbær (frosne eller friske)
100 g sukker
25 cl vand
½ citron
Pink French 75 (1 drink)
2 cl Elg gin no. 0
2 cl jordbærsirup
2 cl citronsaft
Utopia Renee rose mousserende vin
Masser af isterninger
Spiseligt bronzestøv (fx fra Mill&Mortar)
Fremgangsmåde
Jordbærsirup
Skær jordbærene i mindre stykker og kom i en gryde med vandet. Kog ved svag varme ind jordbærene smatter godt ud. Blend med en stavblender og tilsæt sukker og citronsaft. Rør godt til sukkeret er helt opløst. Si og kom på et lille skoldet glas.
Siruppen burde kunne holde sig mindst 5 dage på køl.
Pink French 75
Kom gin, sirup og citronsaft i en shaker med is og ryst godt. Hæld i et champagne glas, tilsæt bronzepulver og rør lidt rundt. Top af med bobler. Pas på, det kan godt skumme! Rør evt. en sidste gang lige før servering, så bronzestøvet virvler rundt i drinken.
Om Madentusiasten
Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.
Denne bog kan købes her:
Bogen – Èn vin til hele menuen
I denne bog opfordrer madentusiasten, Cecilie M. K. Pedersen, jer til at vende den klassiske tanke om mad og vin lidt på hovedet og gøre vinen til den røde tråd i måltidet. Hun har inddelt de 4 store “vintyper” (mousserende, hvid, rosé og rød) i nogle brede kategorier og giver nogle bud på hvordan en 3 retters menu kan se ud til de forskellige kategorier. Åbn den flaske vin du har lyst til og drik den til hele menuen!