Madpandekager med hakket lammekød på en JensenGrill
Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå, hvordan vi kan tilberede madpandekage med hakket lammekød på en JensenGrill. Denne finde grill kan få med en sidebrænder (side burner), som fint kan bruges til mange ting. Bare læs her.
Lammekøllen er vel det stykke kød på lammet, som de fleste af os tænker på, når der tænkes på lammekød. Men vi har skrevet en del andre blogs om andre gode kødstykker, som I kan læse her.
Denne side er en del af Danmarks største blog med inspiration til, hvordan der kan tilberedes mad på en JensenGrill. Oversiten for denne blog kan ses her.
Madpandekager
Vi har valgt at lave madpandekager, da det er jo også noget som er noget man kan gøre på sidebrænderen.
Denne gang blev det madpandekager baseret bl.a. grahamsmel. Det giver pandekagen mere karakter af en madpandekage i forhold til en alm. ”Rasmus Klump” pandekage, som nydes sammen med sukker og marmelade.
Ingredienser:
- 300 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 4 æg
- 4 dl mælk
- ½ teske salt
- Olie eller smeltet margarine
Ingredienserne blandet godt sammen. Lad evt. dejen stå i 30 minutter.
Steg pandekagerne på panden. Inden stegning af de enkelte pandekager kom lidt olie, margarine eller smør på panden.
Hakkekødet
Hakkekødet kan dels tilberedes i en gryde på sidebrænderen eller ved at bruge den stegeplade, som også kan tilkøbes JensenGrillen.
Der er rigtig mange, som forbindelser lammekød med smagen af uld. Dette lammekød, som vi får fra Det Våde Får er fremstillet af får og ikke lam (selv om navnet indikere noget andet, men det er nu en gang det navn det får 😉 …). Det gør at at der er lidt større tendens til at det smager af uld. Vi gør forskellige ting for at dæmpe denne smag og få en god madoplevelse ud af det.
Ingredienser
- 500 g hakket lammekød (eks. fra Det Våde Får)
- Bakke brune champignoner
- Et stort løg
- Et bundt mynte
- Et bundt dild
- Et bundt bredblandet persille
- Salt og peber
Først svits hakket løg og fint hakkede brune champignoner, tilsæt det hakkede lammekød og lad det brunes helt.
Tilsæt en god portion hakkede krydderurter, vi brugte mynte, dild og bredbladet persille. Smag til med salt og peber.
Blomkåls/bønnesalat
Vi tænker at vi også skal have en salat til denne ret for at skabe balance i smagene.
Ingredienser
- Blomkål
- Grønne bønner
- Pærer
- Frisk dild
- Olivenolie
- Salt og peber
- Citron
Blomkål skæres i små skiver.
Bønnerne nippes og blancheres og skæres i mundrette stykker.
Pærerne skæres i terne (og kernehuset smides til madaffald – for vi sorterer jo …).
Det hele blandet sammen med frisk hakket dild, en god olivenolie, salt og peber samt tilsidst tilsat friskpresset citronsaft.
Tilbehør og samling af retten
Udover selve madpandekagen, kødfyldet og salaten, så valgte vi denne gang at have lidt mere tilbehør, som vi lage ved kødfyldet. Det var feta, avokado, forårsløg, almindelige ærter og skårede sukkerærter.
Det kom der denne opstilling ud af det:
Og hvad drikker vi til en madpandekage med lammekød?
Her er helt naturligt, at Kelleris Vingaards “hovedvine” er bedst, men hvor der er også er fundet plads til “lille my” – My Taste.
-
Kelleris Vingaard – Utopia Rondo 2006 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 250,00
-
Kelleris Vingaard – Utopia Fransk Barrique 2008 Rondo – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 225,00
-
Kelleris Vingaard – Utopia Rondo 2008 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 225,00
-
Kelleris Vingaard – Utopia Cougar 2009 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 225,00
-
Kelleris Vingaard – Utopia Rex 2009 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 225,00
-
Kelleris Vingaard – My Taste 2010 – Dansk rødvin fra Nordsjællandkr. 120,00
Og er man til øl, så er Det Våde Fårs Bolette at anbefale.
Det Våde Får – Bolette – Lys belgisk ale – Fra Nordsjælland
Lys Belgisk ale på 7%. Humlet til 26 IBU.
Bolette har let krydret smag og er moderat humlet. Anvendelse: Nydeøl på terrassen efter en lang dag. Og rigtig god til aftensmaden, går især godt til kraftige og/eller krydrede retter.
Serveres ved 8-10C.
Alternativ Kvassish …
Det Våde Får – Kvassish – Russisk inspireret ale – Øl fra Nordsjælland
Russisk inspireret ale på 3%. Humlet til 17 IBU.
Kvassish er inspireret af den russiske drik kvass (квас). En dejlig, frisk sommerøl tilsat generøse mængder ristet hvedebrød fra den lokale restaurant Rabarbergaarden.
Serveres ved 4C.
Og vi har et alternativ indenfor kategorien mjød:
Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill
Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.
Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.
Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.
Om Madentusiasten
Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.
Denne bog kan købes her:
Bogen – Èn vin til hele menuen
I denne bog opfordrer madentusiasten, Cecilie M. K. Pedersen, jer til at vende den klassiske tanke om mad og vin lidt på hovedet og gøre vinen til den røde tråd i måltidet. Hun har inddelt de 4 store “vintyper” (mousserende, hvid, rosé og rød) i nogle brede kategorier og giver nogle bud på hvordan en 3 retters menu kan se ud til de forskellige kategorier. Åbn den flaske vin du har lyst til og drik den til hele menuen!