To nye fra ELG Spirits – og Kelleris Vin: Gin Likør og Vermouth

Vi har to nye fra ELG Sprits og hvor den ene af dem er i samarbejde med Kelleris Vin. Nemlig nyhederne ELG Gin Linkør og ELG Vermouth.

ELG Gin Likør


Elg Gin Likør er en perfekt ledsager til kaffen, kan indgå i drinks eller blot drikkes med tonicvand, hvis man ønsker ekstra sød GT. Noter af enebær, appelsin og citron.

Har vundet guld ved den prestigefyldte konkurrence IWSC i 2022.

Hvordan drikkes gin?

Læs mere her

Hvordan drikkes gin?

Læs MERE HER?

ELG Vermouth


ELG Vermouth er resultatet af et samarbejde mellem Kellerris Vingaard og Stone Grange.

Den nye danske vermouth er baseret på råvarer fra Nordsjælland og den er specielt smagssat til at indgå i drinks sammen med ELG Gin no. 1. Vinen er fra Kelleris Vingård.

Malurt destillatet er fra Stone Grange og fremstillet på malurt fra destilleriets egen urtehave. Udover malurt er ELG Vermouth krydret med bl.a. ensian, humle, orange, stjerneanis og kvan.

Det er to af Danmarks største profiler inden for spiritus- og vinproduktion – Stone Grange ved Fredensborg og Kelleris Vingaard i Kvistgård – går nu sammen om at lancere en vermouth, hvor fokus er på kvalitet i international målestok.

Den rødvinsbaserede ”ELG Vermouth” bliver den første af sin slags, der alene er produceret af danske råvarer – dog bortset fra noter af orange/appelsin. Alle øvrige ingredienser er høstet i nærområdet til producenterne i Nordsjælland. Vermouthen består af destilleret malurt, humle, stjerneanis, ensian-urt og kvan.

”Der har alt for længe manglet en ægte dansk vermouth på markedet, og dét ”problem” får vi nu løst i fællesskab. Denne vermouth henvender sig især til den kræsne forbruger, der sætter pris på kvalitet og lokale råvarer. Den vil i forårs- og sommermånederne tage konkurrencen op med typiske velkomst- og terrassedrinks som f.eks. aperol, og vi har store forventninger til, at vores produkt vil falde i danskernes smag”, siger de to producenter af ELG Vermouth, Henrik Elsner og Søren Hartvig Jensen, der står bag hhv. Stone Grange og Kelleris Vingaard.

Hvordan drikkes vermouth?

Læs mere her

Video om disse to gode nyheder fra High on Gin


Naturligvis har High on Gin produceret en video om disse to nyheder:

Om ELG Sprits


Henrik Elsner er bioorganisk kemiker, og han er destilleriets Master Distiller. Henrik Elsners vision er at producere autentisk spiritus ved at kombinere godt håndværk med solid naturvidenskab.

Destilleriet er etableret i 2009 og har produceret aquavit, absinth, marc og brandy. Brandy og marc er baseret på vindruer fra destilleriets egne vinmarker.

Læs mere her.

Om Kelleris Vin


Kelleris Vingaard ligger i Nordsjælland tæt på Øresundskysten – i det smukke fredede område i baglandet til Louisiana Museet og Krogerup Højskole. Vingården ejes af Susanne og Søren Hartvig Jensen.

Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *