Den bedste tunbøf på en JensenGrill

Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå, hvordan vi kan tilberede den bedste tunbøf på på en JensenGrill.

Tun er en dejlig spise (snakken om kviksølvindhold gemmer vi til en anden gang) og derudover er det super nemt at grille tun! Du kan også lige tjekke de andre ting ud, som vi også har forsøgt os på i en JensenGrill ud.

Lidt om tun


Tun er en laber og ganske mager fisk, der kan smage både af meget og af lidt. De fleste af os er bekendte med dåsetunen og dets mange anvendelser, men når vi snakker om tun til grillen, så er det oftest tunsteaken vi snakker om. Fast i kødet og med meget smag er den et super alternativ til grillbøffen.

Tilberedelse af tun


Selve tilberedelsen af tunen er noget af det nemmeste i denne verden. En god varm grill. Salt og peber på hver side. Maks et minut på hver side. Bum, så er det færdig.

Vi mener, at tun skal blot steges ved en god varme. Ikke noget med røgflis eller andet. Tunen i sig selv har en super smag, som ikke skal påvirkes mere end højst nødvendigt. Derfor anbefaler vi at brug gas som varmekilde i denne forbindelse. Også fordi, at bøffen ikke skal have mere end et minut per side.

Desværre er ulempen ved den type grill, som JensenGrill er i kategori med, at det ikke er muligt at lukke for ilten og dermed kvæle kul eller briketterne, så de kan bruges en anden gang. Kul og briketter brænder simpelthen ud i en JensenGrill. Fordelen er dog, at vi ikke behøver at bruge så mange kul og briketter, som ellers har været normalen ved f.eks. en alm. kulgrill.

Tilbehør


Der er mange ting, der kan gå med en lækker tunsteak. Her har vi samlet et par forskellige bud.

Pesto

Fisk, krydderurter og cirtus er noget nær en hellig treenighed og derfor er pesto helt fantastisk til tun. Vores husblogger, Madentusiasten, anbefaler især sin persillepesto, men skulle ramsløg være i sæson, så kan en ramsløgspesto også noget.

Rodfrugtsroser

Lækkert og flot tilbehør behøver ikke være svært at lave! Gulerodsroser er drøn nemme at lave og dine gæster uden tvivl være imponerede over din opfindsomhed.

Sådan nogle som dem vores madblogger skriver på hendes blog.

De kan fint lave på en JensenGrill inden selve tunen steges.

Salat – f.eks. Salade Nicoise

Salade Nicoise er en ægte fransk klassiker, der giver gode minder om sol og sommer. Der er normalt tun i, men man lave salaten uden tun og nyde tunsteaken hel ved siden af eller man kan skære tunsteaken og blidt vende stykkerne i salaten.

Denne salat kan laves på flere måder og man har dermed rig mulighed for at tilpasse efter sæson, råvarer og hvad man lige har lyst til.

Normalt består denne salat af salat, bønner, æg, rødløg og oliven – og tun (naturligvis). Bønner kan udskiftes med asparges (hvis det er sæson for det). Vi har også tilføjet nye kartofler. Tomater.

Dertil hører der en Vinaigrette dressing, som består af

  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
  • 3 spsk olivenolie

Og hvad drikker vi til en tun bøf?


Her er helt naturligt, at Kelleris Vingaards “bobler” er bedst, men hvor der er også er fundet plads til “lille my” – My Taste.

Og er man til øl, så er Det Våde Fårs Bolette at anbefale.

Alternativ Kvassish …

Og vi har et alternativ indenfor kategorien mjød:

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *