Vinbladet skriver om ELG: Kreativ Gin fra Elg Spirits


Vinbladet har skrevet en fin aritkel om nogle af ELGs knap så kendte produkter. Nemlig ELG Oak Gin, ELG Sloe Gin og Akvavitten. Læse den gode anmeldelse på vinbladet.dk.

Bl.a. skriver Niels Ehler om de tre produkter:


ELG Oak Gin:

“Den er fremstillet ud fra destilleriets Elg Gin nr. 3, der er blevet sat på et 250 liters egefad, der netop er blevet tømt for Oloroso Sherry.  Oak Gin lagrer på denne eg i 18 måneder, og da der kun er fremstillet ét fad, er der virkelig tale om ”Small Batch”. Egepræget ses allerede i glasset, hvor det karakteristiske lysebrune Tawnypræg, der er arvet fra træets mørktfarvede tanniner, afslører egen. Det er følgelig en mere krydret og mere struktureret gin, man her har i glasset, og Oak Gin er designet til at blive nydt solo, som eksempelvis Digestif, hvor Ginnens tanninindhold er velvalgt. At Oak Gin så også arter sig fint sammen med en diskret Tonic, gør den ikke mindre anvendelig.”

ELG Oak Gin kan købes:

Se master destiller Henrik Elsners egen introduktion til produktet:


ELG Sloe Gin:

“Elg Spirits Sloe Gin kan ellers sagtens stå på egne ben, den er rig på autentisk slåensmag, da der er brugt omkring ét kilo slåen pr. liter Gin. Bærrene kommer fra Dyrelund ved Hillerød, og der er taget udgangspunkt i den glimrende Elg Gin nummer 1. Den kraftige dosis bærfrugt har bragt alkoholniveauet ned på letfordøjelige 33 procent, så Elg Sloe Gin kan sagtens drikkes uden yderligere fortynding. Sødmen er markant, men velproportioneret, så der er tale om en likør-type. Måske vi her har et radikalt anderledes alternativ til kirsebærvinen til Julens Ris-a-la-Mande?”

ELG Sloe Gin kan købes:

Se master destiller Henrik Elsners egen introduktion til produktet:


ELG Akvavit:

“Men nu er der jo en verden uden for Gin, og her til lands har vi stolte traditioner for Akvavit, der lovformeligt skal basere sig på Dild og/eller Kommen. Henrik Elsner har så tilført mere komplekse aromaer ved at bruge små mængder af blandt andet appelsin, stjerneanis og lakrids. Slutresultatet er blevet en klassisk Akvavit, der dog har et langt mere sammensat smagsbillede end de vanlige snapse, der findes på supermarkedshylderne. Den ultimative renhed og klarhed er bibeholdt efter samme koncept, som har givet firmaets Gin-typer deres bemærkelsesværdige præcision. Derfor kan Elg Akvavit fungere i flere madmæssige sammenhænge end de mere diskrete snapse, der mest er til det kolde køkken. Det ville ikke komme bag på mig, hvis kreative bartendere begynde at bruge denne Akvavit i nydesignede Cocktails. Det fortjener den.”

ELG Akvavit kan købes:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *