Sittes Sommer Sangria – en spansk drink med dansk tvist
Vi i Greatwater.dk har sat os for at finde danske fortolkninger af drinks-klassikere – specielt fortolkninger hvor vores small batch producenter af kvalitet øl, vin og spiritus kommer i spil.
Denne gang er den spanske klassiker Sangria, som skulle fortolkes. En dansk Sangira!
Som udgangspunkt må man alt med Sangria, dog forekommer det tit, at rødvin, appelsin og en eller anden form for hedvin eller spiritus med karakter indgår. Og hvad man ellers kan finde, som giver en god smag.
I denne version har vi taget Sitte i ed. Sitte er en gæv dansk pige, hvor hun har boet i Barcelona et par år af hendes liv – og hjertet stadigvæk banker for denne dejlige by.
Blogskribenten forsøgte at følge med i processen for skabelse af en sangria med dansk tvist. Vi tror nok, det er denne opskrift, da drikken på et tidspunkt blev smagt til – og det gik lidt stærkt på et tidspunkt. Det skal nemlig smage godt, som der blev sagt. Og to batch Sangria kan aldrig blive ens, men de kommer til at smage godt hver gang. Og hvis drikken ikke smager godt, så kommer den til det.
Opskrift:
Det blev til (vist nok) følgende opskrift:
- En flaske rød vin – i dette tilfælde Kelleris Vingaards My Taste fra 2010
- 3 dl Brandy – ELGs Brandy er naturligvis blevet brugt her
- En liter appelsin sodavand – en god kvalitets sodavand og ellers er Nicoline eller Squash ikke at foragte
- Jordbær – her brugt vi de lokale Samsø jordbær
- Appelsin – økologiske naturligvis da de skal i gryden
- Citron – igen økologisk, da de skal samme vej
- Mynte
- Masser af isterninger
Og noget af det man lige kunne finde – generelt; bare det er kvalitet, så bliver slutproduktet som regel også kvalitet.
Fremgangsmåde:
Jordbær, appelsin og citron skæres i skiver og lægges i rødvinen en halv til en hel time i en kande med god plads (mindst 4-5 liter for der skal være god plads til at smage til med noget af det gode).
Brandy, appelsinsodavand og is kommes i kanden sammen med isterninger … og røres rundt.
Der smages til. Og der kommer man det i, man lige kunne finde i indtil at det har din smag. For det skal jo smage godt.
Serveres i solskin på en terrasse i store glas … velbekomme!
Efterskrift med fokus i bæredygtighed:
Specielt jordbærrene må ikke bare smides ud efterbrug. De danske jordbær har masser af smag, også selv om de har ligget i en Sangria.
De frugter eller andet, som har ligget i kanden kan godt genbruges, så der kan efterfyldes. Husk bare at smage til igen – og brug det som skal til for at skabe en god personlig Sangria.
Lidt om produkterne og producenterne:
Der bruges en rødvin fra Kelleris Vingaard, som Søren Hartvig Jensen fortæller om her:
Og kan købes her:
Kelleris Vingaard – My Taste 2010 – Dansk rødvin fra Nordsjælland
Utopia My Taste 2010 er modnet på brugte amerikanske egefade. Årgang 2010 er blevet en lettere rødvin end normalt fra Kelleris Vingaard på grund af det danske vejr i 2010. Fadlagring på amerikansk eg giver blødhed, rundhed og en delikat note af vanille og krydderi.
Der indgår også ELGs Brandy, som Henrik Elsner fortæller om her:
Og kan købes her:
ELG Brandy
Elg Brandy er fadlagret druebrændevin af vin baseret på druer dyrket på destilleriets marker ned til Esrum Sø. Efter gæring og presning af vinen destilleres denne til Brandy.