Utopia Bullseye og Sloe Gin sammen med pandekager

Hedvin og slåen-gin passer godt til pandekager


International pandekagedag falder altid tirsdag lige efter fastelavn, så nu er det blevet tid til at mæske sig i pandekager. Dvs. i år der den 16. februar. Læs mere om denne skønne tradition her.

Vi er på Greatwater.dk siden har naturligvis også vores favoritter, som kan ledsage pandekagen rejse ned i maven. Her mener vi at hedvin og slåengin er gode alternativer.


En dansk version af “portvinen” – rent bullseye!

Hedvin er det rigtige ord for denne lækre sag fra Kelleris Vingaard, da portvin kun brugs for produkter, som kommer fra byen Porto i Portugal.

Søren Hartvig Jensen har produceret en yderst lækkert hedvin, som har det helt rette navn “Bullseye”.

Utopia Bulls Eye sammen med pandekager
Utopia Bulls Eye sammen med pandekager

Denne fine hedvin kan købes:


Slåengin er en også god erstatning for portvin

Henrik Elsner fra ELG Spirits har gjort det igen – denne gang med sin store succes “Sloen Gin”. Til fremstilling af slåengin bruges der 800 gram slåenbær pr. liter færdig slåengin. Slåenbærrene høstes efter frosten har sat ind sidst på̊ året, hvorefter de trækker i 6 måneder sammen med Elg Gin No. 1, der er sødet med dansk sukker. Herefter hældes saften fra og bærrene presses.

ELG Sloe Gin sammen med pandekager
ELG Sloe Gin sammen med pandekager

Sloen Gin kan købes:


Opskrift på pandekager

I skal ikke snydes for vores favorit opskrift på pandekager. Naturligvis med øl.

Ingredienser til pandekager med øl:

3 æg
250 gram hvedemel
En smule salt
20 gram sukker
400 gram minimælk
40 smeltet smør
100 gram øl (1 deciliter)
Evt. lidt kardemomme

Vi syntes naturligvis en øl fra Det Våde Får er sagen. Enten en pilsner eller en ale.

Fremgangsmåde:

  1. Æg kommes i en skål og hvedemelet piskes i så godt du kan. Kom også en smule salt ved sammen med sukker.
  2. Pisk derefter gradvist mælk i, og på denne måde undgår du nemt klumper i dine pandekager med øl.
  3. Pisk også forsigtigt smeltet smør og øl i pandekagedejen, og du kan også sagtens komme lidt kardemomme i.
  4. Stil pandekagedejen i køleskabet i mindst 30 minutter, så dejen når at sætte sig. Så er det nemmere at bage ølpandekagerne uden de går i stykker.
  5. Varm en pande op og kom en lille klat smør. Kom lidt dej på og ryst panden forsigtigt rundt, så dejen deles ud i et meget tyndt lag, der dækker hele panden.
  6. Bag pandekagen indtil den får lidt farve på den ene side, vend og bag færdig. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt al pandekagedej.

Velbekomme …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *