AV-udstyr i herreværelset

Indretning af herreværelset – de fem regler

Denne side er dedikeret livsnydere. Vi har “godt vand”. Vi har den ultimative grill. Vi har også opskriften på det gode herreværelse. Her har vi fundet frem til fem regler til dette vigtige rums indretning.


Historien om herreværelset

Inden reglerne, så lidt historie om herreværelset.

For hundrede år tilbage var herreværelset et værelse, som det bedre borgerskab havde – og hvor mændene kun trække hen efter maden og diskutere forskellige forhold.

I en lang periode har der ikke været tradition for at dedikere et rum til dette forum. Alle lever sammen i de samme rum. Men alle har også brug for deres rum. Der hvor de kan trække sig tilbage og have sit helle. Hvor man kan lade sine batterier op. Denne blog handler om herreværelset. Om mandens helle.

Vi taler i denne forbindelse om herreværelset og ikke nødvendigvis en “man cave”. Dertil mener vi der er en stor forskel. Herreværelset skal være noget sofistikeret, men også et helle for ejeren af herreværelset. Ordet “Man Cave” giver et indtryk af man går ned i en kælder, hvor der en fastmonteret bar, fadølsanlæg etc. Der er ikke noget galt med det, men det er bare noget andet vi gerne vil beskrive med denne blog.

Læs også denne blog, hvordan gyngestolen.dk syntes at et herreværelse skal indrettes.

Vi her på greatwater.dk har defineret fem regler:


Regel nummer 1: Bløde stole, helst læder, helst Chesterfield

Herreværelset – som vi har skrevet tidligere – skal være et sted hvor vi lader op men også hvor vi også kan trække os tilbage og nyde selskab af venner af alle køn og aldre.

Derfor er det vigtig, at vi har nogle gode bløde stole.

Cheisterfield stol i herreværelset
Chesterfieldstol stol i herreværelset

Nogle vil mene at det skal være lædermøbler – og allerhelst Chesterfield. Hvis man søger på nettet eller bare spørger rundt, så vil 9 ud af 10 (der ligger ikke en videnskabelig undersøgelse bag) forbinde et herreværelse med Chesterfield møbler.


Regel nummer 2: Der skal være en bar, som kan åbnes

Når man nu får besøg, så er det vigtigt, at man kan byde på noget.

Derfor er det vigtig, at der kan være en bar. For at være sofistikeret, så er det noget, som kan åbnes. Dvs. det er noget særligt. Herreværelset skal ikke være en bar men kommer ind i, da det også skal bruges til hverdag, hvor indtagelse af alkohol ikke er en daglig hændelse.


Regel nummer 3: AV-udstyr og andet teknik kan kun underdimensioneres

Rigtig mange kan nikke genkendende til, at de store højtalere, som man havde i sin ungkarle hybel ikke måtte finde vej til den fælles stue. Derimod er det nærmest et krav til herreværelset, at AV-udstyr ikke kan underdimensioneres.

AV-udstyr i herreværelset
AV-udstyr i herreværelset


Regel nummer 4: Det skal emme af ejerens personlighed

Herreværelset skal emme af ejerens personlighed. Er man til fiskeri, så skal man se billeder fra fisketurene. Hvis man er til cykling, så skal der være cykler fremme etc.


Regel nummer 5: Der skal være noget, som fruen i huset hader som pesten

I herreværelset er det manden som bestemmer indretningen. Det er jo også hans værelse.

For at demonstrer dette, så skal der være et eller andet, som fruen i huset bare hader som pesten.

Igennem tiden er der kommet mange forslag. Nogle af dem er:

  • En karakter fra Starwars i fuld figur (1:1 model)
  • Tæppe som vi kender fra “90 årsfødselsdag”, hvor man hele tiden falder over dyrehovedet


Hvad tænker du mangler?

Vi hører gerne fra dig, hvis du har input til hvordan det ultimative herreværelse skal være indrettet. Gerne billede eller historie.

Det samme gælder, hvis vi skal definere et værelse til kvinden i hjemmet. Det gør vi gerne. Og gør det gerne med idéer fra jer.

Skriv til os på info@greatwater.dk så vil vi inkludere din idé på din side. Hvis din idé bliver brugt, så kvitterer vi med en rabatkode til greatwater.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *