Madentusiasten: Kalvemørbrad med salte ovnbagte kartofler og urtecreme – sammen med “My Taste”
Foråret er godt i gang og det begynder så småt at lugte af sommer og det bærer denne ret meget præg af. Et par lækre kalvebøffer får selskab af ovnbagte små nye kartofler, en frisk urtecreme og en sprød salat. Vi har valgt at parre retten med Kelleris Vingaards “My Taste” fra 2010, der er en forholdsvis let rødvin, som vil gå godt i spænd med både kalven og cremen. Den kan købes her:
Kelleris Vingaard – My Taste 2010 – Dansk rødvin fra Nordsjælland
Utopia My Taste 2010 er modnet på brugte amerikanske egefade. Årgang 2010 er blevet en lettere rødvin end normalt fra Kelleris Vingaard på grund af det danske vejr i 2010. Fadlagring på amerikansk eg giver blødhed, rundhed og en delikat note af vanille og krydderi.
Ingredienser
Bøfferne
2 kalvemørbradbøffer (ca. 300 g)
Salt og peber
Salte ovnbagte kartofler
500 g små vaskede kartofler
1 spsk olivenolie
1-2 spsk groft salt
Urtecreme
150 g yoghurt
1 spsk grovkornet sennep
1 spsk mayonnaise
2 spsk brøndkarse
2 spsk purløg
evt. 1 spsk kørvel (eller 1 tsk tørret kørvel)
evt. 1 spsk løvstikke (eller 1 tsk tørret løvstikke)
Salt og peber
Salat
½ salathoved – jeg foreslår Frillice eller Lollo Bionda
4-5 cherrytomater
1/4 agurk
1 spsk balsamico glace
2 spsk olivenolie
Salt og peber
4 minipurløg (eller 2 alm.)
1 dl croutoner
Lidt kapers
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrub kartoflerne fri for jord og vend dem med salt og olie i et ovnfast fad. Lad dem bage i ovnen i ca. 40 minutter, men husk at vende dem en gang eller to.
Pisk yoghurt, sennep og mayonnaise sammen. Hak krydderurterne og vend dem i. Smag cremen til med salt og peber.
Skyl salaten grundigt og hak den groft. Skær tomaterne i kvarte og agurken i skiver.
Pisk balsamico glace, olie, salt og peber sammen til en dressing.
Steg bøfferne på ca. 3 minutter på hver side, krydr med salt og peber og lad dem hvile i et par minutter.
Vend salat, tomater, agurk og croutoner med dressingen. Drys lidt kapers ud over. Ja, det lyder lidt specielt, men stol på os. Det smager lækkert!
Om Madentusiasten
Denne opskrift er udviklet af Madentusiasten, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.
Denne bog kan købes her:
Bogen – Èn vin til hele menuen
I denne bog opfordrer madentusiasten, Cecilie M. K. Pedersen, jer til at vende den klassiske tanke om mad og vin lidt på hovedet og gøre vinen til den røde tråd i måltidet. Hun har inddelt de 4 store “vintyper” (mousserende, hvid, rosé og rød) i nogle brede kategorier og giver nogle bud på hvordan en 3 retters menu kan se ud til de forskellige kategorier. Åbn den flaske vin du har lyst til og drik den til hele menuen!