Om Nordlund Vingård

Kun 10 km fra Københavns centrum finder du en økologisk vingård ved navn Nordlund. Her dyrkes vindruer til produktion af både rød, hvid og rosevin.

De flotte marker med vinplanter dyrkes og passes af vinbonden Miriam My Sandra Arcerito. Nordlund vingård er bestående af 3 hektar med vinplanter, som hun dyrker efter de økologiske principper til punkt og prikke.

Navnet Nordlund har 2 betydninger, den første er, at jorden er udstykket fra en gammel ejendom, som hed Nordlund, og den anden er fundet i betydningen “den nordlige lund” – og måske også for nordlig til vinproduktion.

Miriams logo er et nordisk soltegn, som er valgt, da solen er en meget vigtig faktor for hele produktionen af vin på disse breddegrader.


Lidt historie:

I november 2015 overtog Miriam My Sandra Arcerito den daglige drift af Nordlund Vingård, det som før i tiden blev kaldt Dansk Vincenter (Grundlagt 1999). Vingårdens første kommercielle vin årgang (2002) blev lanceret den 12 december 2003.

Miriam startede som gartnerelev på vingården i 2013, og forelskede sig siden i stedet og kunne i 2015 da hun fik tilbudt at overtage driften ikke takke nej. 

De første vinstokke blev plantet omkring 1995 af Jens Michael Gundersen, der blev i første omgang plantet omkring 700 planter af 200 forskellige sorter, for at finde frem til, hvilke sorter der gjorde sig bedst i det danske klima.

I dag består Nordlund vingård af 3 hektar vinstokke cirka 8.000 vinstokke som egner særlig godt til det danske klima. Af de røde sorter er 70% Rondo druen og de sidste 30 % fordeler sig på Castel, Regent og Leon Millot. Miriams grønne sort er udelukkende Solaris.


Økologi og bæredygtighed:

Miriams forudsætning for at overtage driften af vingården var at alle vinstokke fremadrettet skulle dyrkes økologisk. Og da hun overtog i 2015, startede omlægningen til økologi. Omlægningen tog 3 år, da man skal gennemgå en 3-årig udrensningsproces. I 2018 kunne Miriam lancere de første økologisk certificerede vine.

Når du køber mad og drikke fra dit lokalområde, så er du med til at leve mere klimavenligt, da vi kan spare de unødvendige ressourcer, som bruges på transport når mad og drikke importeres fra udlandet. Når du køber dansk vin er du også med til at støtte den lokale produktion og udvikling.


Nordlunds produkter på greatwater.dk:

Nogle af Nordlund Vingårds andre produkter:

Og tjek deres event tilbud ud her og ikke mindst deres rundvisning.


Videoer med Nordlund:

Kommer snart.

Vores producenters produkter bliver nu en gang bedst præsenteret af dem, som har selv skabt dem. De viser en helst speciel passion for deres arbejde, som andre ikke kan gengive.

Derfor fokuserer vi i Greatwater på at få dem selv til at fortælle deres historie. Det er sker i en række videoer. Det er håndholdt og foregår i deres “værksted”. Det vil sige, at I kommer ikke til at møde sterile videoer, men videoer med dårlig lyd, dårlige lysforhold men med passer af passion i hjertet, hvor alt magien sker.

Se andre video produceret af greatwater.dk her.


Nordlund Vingårds Instagram profil:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *