OmKongebryg2020

Om Kongebryg

Kongebryg Logo


Bryggeriet blev grundlagt september 2013 af Martin Lynge Nicolaisen og Niels Kiens som idémagere og Steffen Mortensen som investor. Niels Kiens er fortsat brygmester og bryggeriets drivkraft, selskabet ejes i dag af Frank Hansen, Ole Pilemand.

Kongebryg ApS satser på at producere håndbrygget øl af en høj kvalitet.

Kongebryg udvidede i 2015 med egen Brewpub på bryggeriet. Brewpubben danner rammerne for vores succesfulde Fredagsbar og Live-lørdage, samt private arrangementer, hvor voksne mennesker mødes til godt øl, vin og drinks, hjemmelavede burgere og et bredt program af god livemusik. Arrangementerne opdateres løbende på hjemmesiden under Events, samt på Kongebrygs Facebookside under arrangementer.

Brewpubben plads til ca. 300 gæster.


Kongebrygs Mission

Bryggeriets mission er at berige den danske kultur med velbrygget og velsmagende øl i en helt særlig klasse.

Kongebryg vil vise, at vi danskere blandt meget andet er i stand til at brygge velsmagende dråber, der kan måle sig med de bedste bryggerier i hele verden.

Kongebrygs KongeØl brygges med stolthed, humor og tanker om Danmarks historiske og heltemodige fundament, som alt sammen har bidraget til skabelsen af den ølkultur, vi har i dag.


Produktionsanlæg

Hos Kongebryg brygges øllet på et gammelt engelsk Grundy bryganlæg, som blev udviklet i 50’erne specielt til mindre bryggerier, som ønskede højere kvalitet end der ellers kunne opnås.

En af fordelene ved Grundy anlægget er muligheden for trinmæskning under brygprocessen. Det betyder, at der under fremstillingen af øllet er rigtig mange parametre at skrue på i forhold til smag og fylde. På denne måde kan smagen forfines i langt højere grad, end det ellers er muligt på mange andre også nyere anlæg.


Råvarer

Kongebryg forsøger altid at anvende gode bæredygtige råvarer og sætter til hver en tid god kvalitet over kvantitet i produktionen.

Hele Kongebrygs produktserie fremstilles ved anvendelse af dansk pilsnermalt fra Fuglsang Malteri, økologisk malt fra Gyrup Gårdmalt og specialmalt fra tyske, belgiske og engelske malterier.

Den anvendte humle er som udgangspunkt traditionelle afprøvede sorter fra England, Tjekkiet, Tyskland og New Zealand.

Derudover anvender Kongebryg – som et af de få bryggerier i Danmark – vådgær til fremstilling af vores gode øl. Vådgæren er meget skrøbelig og udkonkurreres nemt af vildgær, hvilket er årsagen til at mange, for nemhedens skyld, fravælger denne.

Vådgæren kan efter vores mening ikke undværes, da den er enormt belønnende i sin aromatiske karakter og giver dufte der leder tankerne hen på blomster, krydderier og frugt.


Her kan du købe Kongebrygs produkter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *