Lammeryg uden ben på en JensenGrill

Vi vil på denne side overtid udvikle den til det ultimative sted at forstå hvordan man kan lave den bedste lammeryg på en JensenGrill.

Vi fik for lidt siden af Det Våde Får, som på denne side er mest kendt for deres gode øl, et stykke lammeryg.

Det Vår Får har nemlig fået navn af de også har en god bedrift med at opdrætte lam. Følg med på deres hjemmeside, hvis I også gerne have lidt af dette lækre lammekød.

Denne lammeryg var uden ben, så det var et helt rent stykke kød, som havde størrelse af en mørbrad fra en gris. Naturligvis skulle dette dejlige stykke kød en tur på JensenGrillen.’

Forberedelserne


I denne omgang blev der valgt ikke at marinere kødet, da det så frisk og lækkert ud. Vi valgte i stedet at pakke kødet ind en blanding bestående af sennep og friske krydderurter.

Først smurte vi kødet ind i den gode dijon-sennep og krydrede kødet med salt og peber.

Dernæst hakkede vi en blanding af krydderurter bestående af koriander, bredbladet persille og meget fint hakket porre. Hvis I har lyst til at eksperimentere med denne blanding, så kan krydderurter som dild og mynte også være en del af denne kombination.  

Blandingen fordels over kødet, og så er den klar til grillen.

Tilberedning på JensenGrill


Selve tilberedningen i JensenGrillen er også rimelig simpel.

Først fyldes blot den ene af grillbakkerne med kul eller briketter. Denne kulbakke bliver tændt ved at den brænder under kullene og evt. den midterste brænder tændes for fuld kraft.

Hvis der ikke skal laves andet i grillen dag, så kan de billigste briketter og kul bruges. Det er ikke muligt at slukke brikkerne bagefter, som f.eks. en traditionel kuglegrill, hvor begge spjæld kan lukkes og så kvæle ilden. Omvendt er der heller ikke brug for den samme mængde kul i en JensenGrill, så over tid sparer man en del kul og får mindst det samme resultat.

Ca. 10 min. Efter er kullene helt varme. Begge brændere kan slukkes, da kullene plejer at give varme nok. Vi er interesseret i en ovntemperatur på ca. 180 grader.

Først lægges kødet ind i den modsatte side af hvor kulbakken er placeret. Vi er interesseret i at få en rosa kerne, så derfor giver vi indirekte varme til en kernetemperatur på ca. 58 grader. Vi skal sigte efter at få et stykke rosa kød, og der er kernetemperaturen omkring 62-65 grader – og de manglende grader fås ved at kødet grilles ved direkte varme.

Nogle føler sig frem ved at mærke på kødet, da det i praksis er lidt svært at få mål kernetemperaturen på et stykke kød som dette. I finder den metode, hvad I finder nemmest for jer.

Når kødet er ved at være klar, så lægges det oven på kullene et par min. på hver side. På den måde får kødet lidt lækker farve, mærker fra grillristen samt lidt skorpe. Her skal kulbakken i grillen være i øverste position.

Kødet taget af grillen. Skæres i grove stykker og serveres.

Tilbehør


Til dette lækre stykke kød valgte vi en rå blomkålsris. Den består af …

  • Rå blomkål
  • Friske cherrytomater
  • Agurk
  • Porre (eller skalotteløg)
  • Bredbladet persille

Alle rå råvarer er naturligvis friske og økologiske – dels for smagen og dels for at kunne.

Blomkål hakkes fint, så stykker får en størrelse svarende til ris. De friske cherrytomater skæres i kvarte stykker. Agurkerne skæres i små mundrette stykker. Porre hakkes meget fint. Det samme gælder for det bredbladet persille. Det hele blandet og krydres med friskkværnet peber og en lækker salt. Vi valgte at toppe med en salatsirup fra Samsø Madsnedkeri.

Hvad skal vi drikke til lammeryg?


Naturligvis ligger Kelleris Vin’s rødvin sig godt op af denne ret:

Men Det Våde Fårs egne øl går også godt til denne ret. Vi foreslår:

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *