Hvad kan I spise og drikke til påske?

Hvad skal I spise og drikke påske?

Naturligvis skal I drikke dansk. Og ikke mindst drikke noget fra vores small batch producenter. Vi har nogle gode forslag. Uanset om det bliver online eller på anden måde, som er godt i den underlige tid, vi har lige nu.

Derudover har vi et par gode forslag til retter til påsken. Naturligvis tilberedt på en JensenGrill og med masser af lam.

Påskeøllen skal I ikke snydes for!


Påske kalder også på en påskeøl. Naturligvis har Det Våde Får også en påskeøl på programmet.

En dejlig maibock med frugtagtig smag og aroma. Er lavet med en teknik, der kaldes dekoktion, som bibringer en stor fylde uden at øllet bliver klistret sødt. Undergæret. Perfekt til frokosten eller når du er tørstig for sjov.

Har man først prøven den, så går man ikke videre. Påskefrokosten bør have denne øl på bordet.

Påskefrokosten kalder også på en akvavit


Påskefrokosten skal også have en akvavit. Her på greatwater.dk har vi en prisvindende akvavit fra ELG.

Denne akvavit har bl.a. fået priser i Tyskland.

Dagens bedste nyhed er, at Elg Akvavit har vundet et “Grand Gold Badge for Best spirit – All countries”. Dette er udset af Frankfurt International Trophy. I kan se uddelingen her.

Vin har også en plads på påskebordet


Øl og akvavit behøver ikke at have patent på påsken. Vin kan fint gå her også. Vi har dejlig vin fra Kelleris Vingaard.

Kelleris Vingaard ligger i Nordsjælland tæt på Øresundskysten – i det smukke fredede område i baglandet til Louisiana Museet og Krogerup Højskole. Vingården ejes af Susanne og Søren Hartvig Jensen.

Vinene fra Kelleris Vingaard hedder Utopia og er opkaldt efter det utopiske projekt, som en vingård beliggende i Danmark oprindelig syntes at være, men som jo i dag er virkelighed.

Mjød er det nye – også i påsken


Mjød har vi også på greatwater.dk. Det er Underfundig Mjød:

Hvem er Underfundig? … der vil have folk til at drikke mjød igen? Det er to kvinder, som har det til fælles, at de begge har droppet en ellers pænt udlagt og speedy erhvervskarriere for at hellige os vores passion : At dyrke æbler og brygge øl. 

Nu er de gået sammen om at lave mjød. Fordi de synes, at mjøden er uretfærdigt glemt. En underfundig, charmerende drik, som med et moderne touch kan serveres i stedet for både champagne og sauternes, som aperitif og cocktail.

Og lidt inspiration til maden …


Vi har også et forslag til lam i påsken.

Lammekølle

Læs mere om Lammekølle på JensenGrillen.

Lammeryg

Læs mere om lammeryg på en JensenGrill her på greatwater.dk.

Lammeburger

Vi har også en blog om lammeburgeren på en helt ny måde.

Madpandekager med hakket lammelød

Noget helt utraditionelt så har vi skabt en madpandekage med hakket lammekød. Se bloggen her.

Vi har også samlet en række andre retter med lam, som kan tilberede på en JensenGrill. Læs mere her.

Mere inspriration fra vores madblogger

På vores faste madbloggers side har vi funde følgende gode retter frem:

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Tjek også vores Instragram profil for mere inspiration


Bl.a. lammeryg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *