Den bedste pulled pork på en JensenGrill


Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå hvordan man kan grille og ryge den bedste pulled pork på en JensenGrill. Eller som nogle vil kalde det “trukket gris”.

Lige siden Mads Hartvig Jensen – skaberen af den legendariske JensenGrill – leverede en JensenGrill, har vi kunne blogge om den. Og vi har fra dag 1 drømt om at frembringe pulled pork. Specielt fordi man også kan ryge i en JensenGrill – JensenGrillen er som skabt til at lave pulled pork i.

Pulled pork er en fantastik spise og hos mange anset som det ypperste inden for grilning.

Vi vil senere her på bloggen komme ind på andet ”pulled” om det så er kylling, okse, eller noget helt tredje. Slow cooking er der bare noget hyggeligt om (og husk at drik lidt imens – og naturligvis noget fra vores side).

Forberedelserne er lange, men ikke svært. Starter dagen inden!


Pulled pork er faktisk ganske simpelt. Procestiden er bare superlang og starter dagen inden. Der indkøbes en svinenakkefillet/stegen, en masse krydderier, og hvis man er doven en barbecuesovs.

Krydderierne smides i barbecuesovsen og brug ca. halvdelen til at marinere kødet natten over.

Nogle vælger at sprænge kødet. Det er smag og behag. Vi valgte at lave en marinade. Ligeledes er det smag og behag, hvilke krydderier, der kommes i den sovs, som kødet marineres i. Vi kom bl.a. chiliflager, cayennepeber, knust sennupsfrø og salt. Vi smurte kødet ind i denne marinade og lod det stå i køleskabet natten over.

Nogle vælger også at gnubbe den i en krydderiblanding. Det gør Mads selv i denne video, som er med vildsvin:  

Hvis man vælger at gnubbe kødet ind i en krydderiblanding, så skal man efterfølgende lave en sovs, som det færdige kød kan vendes i inden serveringen. Det kunne fx være saucen fra vores BBQ kylling.

Ventetiden starter med pyjamas på


Næste morgen startes grillen i pyjamas. For kødet skal have en 10-12 timer på grillen. Dvs. ceremonien i grillen skulle gerne startes kl. 6-7 stykker om morgen. Derfor foregår det i pyjamas.

Grillen skal være sat op til at kunne ryge. Dvs. der skal være en fast bund i kulbakkerne.

Gasblussene tændes – og så snart der er ild i rygesmul (dvs. der er røg fra rygesmulet), så skrues der ned, så kun det mindste blus er på absolut minimum. Herved kommer der ca. 110 grader inden i grillen. Der en god temperatur.

Kødet lægges på. Vi valgte bare at lægge kødet i en foliebakke. De miljørigtige ville have lagt det i et ovnfastfad.

Med passende mellemrum suppleres der med mere rygesmul.

Og så er der bare om at vente til kødet er helt mør. Den skal have en kernetemperatur på 90 grader, så er den klar til servering.

Kødet tages af, så flås det fra hinanden med to gafler. Deraf navnet ”Pulled Pork”.  Resten af marinaden kommer i kødet og fordeles rundt.


Serveringen


Pulled pork kan bruges i mange sammenhænge. I første omgang handler det om pulled pork-burgeren.

Den traditionelle og klassiske version er en brioche burgerbolle, coleslaw salat og ikke mindst selve kødet.

De dovne køber en færdig mix af coleslaw. Nogle vil gerne have mayo på bollen.

Vores madblogger Madentusiasten har en opskrift på nordisk version af coleslaw, som beviser hvor nemt det kan laves selv.

Andre igen vil gerne have en grovbolle med evt. syltet rødløg.

Uanset hvad, så er det kødet, som er vigtig. Det kød bliver bare godt i en JensenGrill.


Hvad drikker man til pulled pork? For det skal man ikke glemme …


Rigtig mange tænker øl. Apsbryggeren (aka Martin Sørensen) anbefaler en APA (amr. Pale ale) som Uncle Sam. Men kunne også sagtens nyde en 4 korns Bock eller en heraklit som jo alle er øl fra Det Våde Får.

De øl kan købes her:

Men vi vil også anbefale vil fra Kelleris Vingaard:

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Dette blogindlæg er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogindlæg kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Tjek også vores Instagram ud …


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *