Den bedste porchetta på en JensenGrill

Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå, hvordan vi kan stege/ryge den bedste porchetta på på en JensenGrill.

Porchetta er en lækker spise med oprindelse fra Italien. Den kan vel kaldes en flæsesteg – bare i rullepølse facon. Flæskesteg har vi også skrevet om sammen med de andre ting ud, som vi også har forsøgt os på i en JensenGrill.

Porchetta – italiensk gudespise


Porchetta er oprindeligt set italiensk, og stammer fra Lazio-regionen. Det italienske køkken er, som du måske ved, et meget traditionsrigt køkken og denne ret skulle eftersigende have eksisteret i mere end 2000 år.

Det kan dække fra små hele grise stegt over ild, men den udgave, vi nok kender bedst, som er en rullesteg, der er saltet og krydret indeni og snøret således, at der er svær hele vejen rundt om stegen. Sværen bliver sprød og ultimativt en del af stegfornøjelsen sammen med det møre, krydrede kød efter en gang langtidsstegning.

Spørg efter en porchettaudskæring, når du bestiller kødet hos slagteren. De dovne får den færdiglavet, da det godt kan lidt tid at forberede. Tid som i sidste ende betaler sig i utroligt velsmagende og mørt og saftig kød med knasende sprøde flæskesvær.

Vi tror på at I dag er porchetta efterhånden en klassiker på kul- og gasgrillene – og den passer super sammen med et rotisseri på en JensenGrill. Og så skal den have langtidsstegning og noget røg i en JensenGrill.

Forberedelserne


<Cecilie har du noget … >

xxx

xxx

Og nu er det tid til at finde sin JensenGrill frem


Sådan en lille gris skal gerne have lang tid i oven – gerne ligge omkring 200 grader til kernetemperaturen kommer omkring 70 grader. Derefter fyres der op, så sværene er sprøde.

Den måde vi gør det på er at lægge briketter i kulbakkerne. Lad brænderne tænde for briketterne. Når de er går på undersiden, så læg rygeflis ned til briketterne. Her skal man så være hurtig og havde porchettaen allerede monteret på rotisseriet. For det begynder at ryge umiddelbart – og det sviger godt i øjnene, hvis rotisseriet ikke kommer på plads og låget lukkes.

Husk en bakke med lidt vand til safterne fra stegen. Kommer det ned på kullene, så kan I godt finde nummeret til pizzamanden frem – for der kommer en sort steg ud af det.

Briketter og rygeflis vil normalt give en temperatur i JensenGrillen omkring 200-220 grader. Hvis det ikke sker, så kan der suppleres med varme fra gasbrænderne til temperaturen opnås.

Undervejs kan sværene pensles med en mørk ale. Vi foreslår naturligvis en øl fra Det Våde Får:

Det tager et par timer at få kernetemperaturen omkring de 70 grader som er ønsket. På det tidspunkt er sværene normalt ikke sprøde. Der giver vi normalt et boost med gasbrænderne til sværdene er sprøde.


Tilbehør

Der skal være sovs til.

<Cecilie … hvad tænker du her? >

Salat.

Og hvad drikker vi til en porchetta?


Her er helt naturligt, at Kelleris Vingaards “hovedvine” er bedst, men hvor der er også er fundet plads til “lille my” – My Taste.

Og er man til øl, så er Det Våde Fårs Bolette at anbefale.

Alternativ Kvassish …

Og vi har et alternativ indenfor kategorien mjød:

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *