Den bedste ciabatta på en JensenGrill

Over tid vil vi udvikle denne blog til det ultimative sted at forstå hvordan man kan bage sit bedste ciabatta på en JensenGrill.

Lige siden gennemførelse af Meyers madkursus, har det været drømmen at bage et rigtig godt ciabatta. Her skal der ikke spørges hvorfor, da der helt sikker ikke findes en fornuftig forklaring.

Ulempen er bare at en alm. køkkenovn ikke rigtig kan blive varm nok.

Det er så her JensenGrillen virkelig kommer til sin ret, da den kan blive sindssyg varm. Pizza, ciabatta og andre typer af brød, som bages i en traditionel stenovn ved høj varme, vil få et helt nyt liv på en JensenGrill frem for en alm. ovn, som normale køkkener er udstyret med.

Denne blog handler om hvordan man bager det bedste ciabatta i en JensenGrill. Og ikke mindst hvad skal der drikkes hertil.

Opskriften på ciabatta


De blogindlæg, som findes på denne side handler om hvad man kan udrette på en JensenGrill – og hvordan man udretter det. Det er grillen og ikke de specifikke ingredienser, der er i fokus.

Pointen med et ciabattabrød er at det er et langtidshævet brød. Nogle vil sikkert mene, at der skal indgå en surdej. Der er dem, som har en surdej, giver den et navn og sender den på surdejshotel, når man skal ud og rejse. Så er der os andre, som f.eks. vælger at følge f.eks. Meyers opskrift.

Det er denne opskrift, som vi har anvendt. Det er ganske simple ingredienser: Gær, vand, mel (Tipo 00) og salt.

Det er måden de bliver rørt sammen på, som gør forskellen. Specielt når dejen er færdigæltet, så skal denne dej kunne bestå glutentesten. Det kræver en god røremaskine, og her bør I købe den danske ”bjørn”. Altid købt dansk, når det er muligt 😉

Efter æltning, så skal brødet hæve. Imens kan vi gøre grillen klar.

Bage i en JensenGrill


Der er mange muligheder for at bage i en JensenGrill. Med kul, med gas etc.

Uanset om der bruges kul eller en kombination af kul og gas, så skal temperaturen være lidt over 250 grader. Vi gav fuld blus på to af brænderne, og så havde vi 280 grader i grillen. Det var rigeligt.

Derudover skal der være en plade. Vi havde en stenplade. Det er meget oppe i tiden at ”stenalderen” er forbi, og alle sværmer om bage stållet. Vi er lidt bagud og hænger i fortidens dyng og brug sten. Det er måske også mest autentiske i forhold til de stenovne, som oprindelige blev brugt til denne brødtype. Uanset – om det er ene eller andet (bagesten eller bagestål) er bedst, behandler vi ikke i denne blog.

De brød, som har været sat til hævning smides direkte på den varme stenplade. Maks. 20 min. efter kommer der et supersprødt chiabatta ud af ovnen. Så lækkert at naboerne i området var næsten ved at købe en grill med det samme. Så godt var det!

Vi skal ikke glemme at drikke, når vi spiser …


Vi skal ikke glemme at drikke, når vi spiser. Ellers støver det, når vi … Og hvad skal man drikke, når man spiser ciabatta.

Svaret er – Det kommer an på hvad brødet spises med.

Hvis der er tapas, så kan der være alt fra olivenolie og hummus til oste og charcuteri – og tusind andre skønne ting.

Uanset hvad så er der følgende vine fra Kelleris Vingaard:

Og mjød kan også gå fint her:

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Dette blogindlæg er en del af en blogserie om, hvordan man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogindlæg kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Tjek vores Instagram ud …


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *