De bedste grillpølser på en JensenGrill

Vi vil på denne side overtid udvikle den til det ultimative sted at forstå hvordan man kan grille sin bedste pølse på en JensenGrill.

Nogle vil sige, at grille en pølse på en JensenGrill svarer til at tage sin Ferrari, når man skal til bageren eller på genbrugspladsen. Vi mener, at en god pølse hører sig altid til, når der grilles. Det skal man ikke bruge et separat grill til. Faktisk har man kun brug for en grill derhjemme – en JensenGrill.


Ålen starter altid grillsessionen med en pølse


Vi mener jo, at man griller hele året. Ikke alle deler den holdning – og respekt for det. Peter Aalbæk er en af dem. Han starter tilgengæld altid grillsessionen med en pølse. Det er der kommet denne film ud af:

Lad os følge hans gode eksempel!


Pølsen som hovedmåltid – og pølsen som en “vente”-pølse


Grillpølsen kan både være hovedmåltidet, en “vente”-pølsen eller den pølse, som slutter det hele af. Måske endda som natmaden.

Uanset hvad der bliver valgt, så gør som vi altid anbefaler jer. Køb nogle gode rådvarer. Køb en lækker pølse fra f.eks. en slagter. Her er der så mange gode slags pølser med alle salgs kød. Hvis man vil, så kan der godt skabes en hel pølsesymfoni, så der bliver muligt at prøve forskellige gode pølser.

Morten Valentin Holm fra Kødbilen fortæller lidt i videoen nedenfor om hvordan de vil grille en pølse, men også at det skal være kvalitets pølser, når det skal være.

Det vigtigste er at varmen er ikke for høj eller direkte


Alle kender til at en pølse er blevet sort udenpå og kold inden i. Det vigtige er at pølsen er gennemvarm – men også har farve. Vi mener at pølsen skal være gennemvarm, og skindet på pølsen er så sprød, at man kan høre, når kniven skære ned i gennem pølsen. Så længe at pølsens skind ikke er flænget, så har man en sprød, men også en saftig pølse. Er pølsen gennemflækket, så er det meget sandsynligt, at alle safterne er ude af pølsen – og med en meget tør og trist pølse til efterfølgende fortæring.

Der er flere måde at få en gennemvarm pølse. Der er både indirekte varme, brødbakken eller en foliepakke med varmt varm, som ligger på grillen og gør pølserne varme hele vejen igennem inden den får lige farve over direkte varme. Sluttelig er

Det er muligt på en JensenGrill at kun tænde op i den ene side af grillen, så der skabes inddirekte varme i den anden side. På den måde få pølsen varmen helle vejen igennem.

Hvis det ikke er muligt, da begge sider af grillen skal give varme til andre ting, som skal tilberedes på grillen, så kan brødbakken bruges i en snæver vending. Denne kan også blive for trang, da nogle sikkert også gerne vil have et brød til pølsen.

Udover at forkoge pølsen (som også er noget skidt), så kan den ligges i et varmt bad. Det kan enten gøres i en stor foliobakke med vand. Grillen varmer vandet op. Når der er brug for pølsen, så hives den op af vandet og får farven og sprødhed over kullene. Her kan et alternativ være pølser liggende i en gryde, som bliver varm på den sideburner, som også kan få med JensenGrillen.


Tilbehør til pølsen


Til en god pølse hører der selvfølgelig et godt brød og vores madblogger, Madentusiasten, har selvfølgelig en opskrift på hjemmebagte pølsebrød, der er oplagt at bruge, men hvis man ikke lige skal lave hotdogs, men mere det store grillbord, hvor man skal bruge noget mere allround brød, så er hendes madbrød med hvidløg og cherrytomater heller ikke dumt 😉

Over på pølserne kan vi fx komme syltede rødløg sammen med sennep og ketchup. Hvis pølsen er en krydret oksekødspølse, så er tomatrelish eller en chimichurri også virkelig lækker til at gå med den tungere kødsmag.

En god coleslaw eller kartoffelsalat er altid lækker til en god pølse.

Eller dem som hungre efter en skiferie, så er karry vürst mit pommes også en mulighed:

Hvad drikker vi til en grillpølse?


Rigtig mange vil tænke – øl. Og det vil vi give dem ret i.

Af Det Våde Fårs øl kan vi anbefale følgende:

Hvis I er mere til vin, så er denne dejlige vin fra Kelleris Vin ikke klart vores anbefaling:

Om JensenGrill – det danske ultimative alternativ indenfor grill


Denne blog er en del af en blogserie omkring, hvor man får de bedste resultater på en JensenGrill. Vores ambition er at blive den side, hvor vi har flest tips og tricks. De andre blogs kan ses her.

Greatwater.dk har indgået en aftale med JensenGrill, hvor det er muligt, at købe denne gril med en rabat på 10% (og tilbehør købt sammen med grillen) ved brug af denne rabatkode: GRILL-0088. Brug dette unikke tilbud og køb den her.

Læs mere om denne grill her på greatwater.dk.

Om Madentusiasten


Madentusiasten er Greatwater.dk’s faste mablogger, som også har skrevet kogebogen “Èn vin til hele menuen“.

Denne bog kan købes her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *